Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.08.2012.
13:07
Z. Mirković - Vesti A

"Pink panteri" upali u klopku

Operativci specijalne policijske jedinice Kobre u Austriji, uhapsili su šest državljana Srbije i Crne Gore, za koje se sumnja da su pripadnici međunarodne grupe kradljivaca nakita pod nazivom Pink panter. Oni su privedeni samo nekoliko sati pošto su u subotu ujutru opljačkali zlataru u ulici Valensteistrase 25 u Beču, prenose lokalni mediji.

JUVELIRNICE NA METI: Brza pljačka, brzo i hapšenje
 

Kako je saopštila austrijska policija, razbojnici su bili pod prismotrom i zato su tako brzo pohvatani.


- Jedan od članova grupe je napravio grešku, pa smo našli automobil koji su nameravali da koriste u pljački. Od petka su bili pod prismotrom i nakon što su opljačkali zlataru, dvojicu razbojnika smo uhvatili u kolima za bekstvo, a ostalu četvoricu u stanu bande u ulici Lihtenštajn, koji im je služilo kao skrovište - kažu u tamošnjoj policiji.


 

Četvoro uhapšenih učestvovalo je u samoj pljački, dok su ostala dvojica služila kao logistička podrška. Bečka policija ne saopštava njihov identitet, ali saznajemo da je reč o osobama starim od 28 do 33 godine iz Srbije i Crne Gore.


Pripadnici Kobri pratili su članove grupe i napravili im zasedu u blizini zlatare koja se nalazi u delu grada gde se prodajom dragocenosti bave turski državljani. Četvorica Srba upali su u prodavnicu nakita oko 9.30 ujutru i odmah izvadili oružje, kaže radnik koji se u tom trenutku zatekao unutra.

Čačanska veza?

 

Mediji u Austriju uhapšene dovode u vezu sa grupom Pink panter, odnosno takozvanom čačanskom vezom. U poslednje vreme kriminalci iz ovog grada zastrašuju zlatare širom ove alpske države. Nekoliko Čačana već je uhapšeno, a bečki mediji spekulišu i da su razbojnici koji su upravo privedeni baš iz ovog grada. Zbog prave "panike" od Pink pantera, kako kažu predstavnici udruženja zlatara i draguljara, mnogi su se odlučili da se dodatno obezbede, pa nije neobično ni da se u osiguranje prodavnica uloži i po stotinak hiljada evra, kako bi se postavili najmoderniji bezbednosni sistemi.

- Trojica su upala unutra. Odmah su mi stavili pištolj na glavu. Naredili su mi da legnem, što sam uradio. Bilo je užasno. Odmah su pokupili nakit i zlato i pobegli dok ih je napolju čekao četvrti član u automobilu - prepričava dramatičnu scenu prodavac.


Nesvakidašnji prizor gledao je Mehmet T. (53), takođe vlasnik obližnje manje zlatare, pa se odlučio na hrabru akciju. Pretrčao je preko ulice i od jednog razbojnika pokušao da uzme torbu punu nakita. Međutim, jedan od pljačkaša izvadio je pištolj i pripretio da će ga ubiti, posle čega su pobegli.


Ubrzo je, međutim, bečka policija uhapsila svih šestoro članova grupe, koji su se nakon pljačke razdvojili i pobegli različitim pravcima. To je učinjeno pošto se procenilo da bi bilo suviše opasno hapsiti ih tokom same pljačke.


- Privedeni za ovo razbojništvo sumnjiče se za ukupno pet pljački zlatara od februara ove godine. Osim ove, sumnjiče se za dve pljačke jedne zlatare u Drugom bečkom okrugu u februaru i martu, pljačku u 21. okrugu i provalu u takođe 21. okrugu - izjavio je pukovnik austrijske policije Robert Klug.


Policija je do ovog zaključka došla pošto su sve pljačke izvedene po istoj metodi, a ne odbacuju mogućnost i da su počinili još nekoliko razbojništava.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online