Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.11.2014.
09:00
D. Pašić - Vesti A

Uhapšen srpski Klajd, Boni i dalje u bekstvu!

Državljanin Srbije Ivan T. (45), koji se sumnjiči da je 3. maja sa svojom suprugom Alisom D. (42), koja je takođe državljanka Srbije, opljačkao zlataru "Furtner" u Mocartštrase u centru Linca, uhapšen je na granici između Srbije i Mađarske, saopštili su policija Gornje Austrije i Državno tužilaštvo u Lincu. Njegova saučesnica još je u bekstvu i pretpostavlja se da se nalazi u Srbiji.

Osumnjičeni pljačkaš uhapšen je tek nakon što je prešao granicu Srbije i Mađarske
 

Prema policijskom izveštaju, pljačka je izvedena u maniru Boni i Klajd, a osumnjičeni Ivan i Alisa su danima pre pljačke pratili radnicu zlatare (55). Na dan pljačke, automobilom su otišli u 15 kilometara udaljen Sankt Georgen an der Gusen, gde su je kidnapovali nakon što je izašla iz voza i zajedno sa njom se vratili u centar Linca.
Nakon što su je prisilili da im otključa zlataru, odveli su je u sporednu prostoriju i ruke joj vezali lisicama. Iz zlatare su zatim pokupili sav novac, nakit i satove, a kada su krenuli, zaključali su ulazna vrata zlatare i pobegli.

Osuđen u Nemačkoj

Osumnjičeni Ivajn T. je zbog sličnog krivičnog dela, počinjenog pre nekoliko godina, u Nemačkoj bio osuđen na kaznu zatvora od 10 godina. U slučaju da ga austrijski sud osudi zbog teške pljačke, preti mu do 15 godina robije. Kidnapovana prodavačica i šest meseci posle pljačke i dalje pati zbog traume koju je preživela.

Razbojnici možda nikad ne bi bili otkriveni da dva dana pre pljačke, dok su pratili prodavačicu, nisu zapali za oko jednom Austrijancu. On je, gledajući kroz dvogled, slučajno uočio srebrnu lanču uhapšenog Ivana T. u blizini železničke stanice u Sankt Georgenu. Pošto mu je iz nekog razloga cela situacija bila sumnjiva, svedok je otišao do kola i mobilnim telefonom napravio fotografiju vozila, a na fotografiji se video i deo registarskih tablica.


- Samo dan posle pljačke javio nam se svedok. Uz pomoć njegovih dokaza i srpskih nadležnih službi uspeli smo da identifikujemo počinioca - izjavio je glavni policijski istražilac Ferdinand Jung.


Iako je policija odmah posle pljačke raspolagala podacima o počiniocima, bilo je potrebno skoro pola godine da uhapse osumnjičenog.


- Sam slučaj bi bio veoma brzo rešen, međutim, nismo mogli da se domognemo počinioca jer je praksa takva da strane zemlje ne izručuju svoje državljane - rekao je Filip Kristl, portparol Državnog tužilaštva u Lincu.


Osumnjičeni pljačkaš uhapšen je tek nakon što je prešao granicu Srbije i Mađarske, dok se njegova saučesnica i dalje nalazi u Srbiji i nije dostupna austrijskim pravosudnim organima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online