Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 05.08.2012.
23:22
Večernje novosti A

Kozaci: Nećemo sudbinu Srba sa Kosova

U Krasnodarskom kraju na jugu Rusije formirana je kozačka policija koja će zajedno sa regularnom policijom nastojati da sačuva red od nasrtljivih momaka koji dolaze sa Kavkaza. Gubernator Aleksandar Tkačov je već izazvao buru emocija izjavom da ako se ne spreči nekontrolisani dolazak iz republika sa Kavkaza Krasnodarski kraj će doživeti sudbinu Kosova i Metohije, jer će se izmeniti nacionalna struktura.

Gubernator Aleksandar Tkačov upozorava na opasnost sa Kavkaza
 

Na proširenom sastanku policije Krasnodarskog kraja gubernator Tkačov je objasnio da će od prvog septembra oko hiljadu Kozaka zajedno sa policijom čuvati javni red i mir.


- Vidim kako u susednom Stavropoljskom kraju zemlju lako zauzimaju Kavkasci, a tako se menja nacionalna struktura. Tamo u Stavropoljskom kraju se Rusi već sada osećaju nelagodno - rekao je gubernator Tkačov i dodao da se tako nešto ne sme dogoditi u Krasnodarskom kraju, jer “ako se nastavi takvo preseljavanje sa Kavkaza može se lako proliti krv“.


Sadašnja nacionalna struktura se mora sačuvati, smatra Tkačov koji već 12 godina rukovodi krajem u kome živi 120 nacionalnosti, upozorivši da se ne sme ponoviti jugoslovenski scenario.


- Mi nemamo drugog izbora i moramo uz pomoć policije i Kozaka zadržavati one koji nelegalno dolaze i preseljavaju se sa Kavkaza - kaže Tkačov koji je svestan da mu naruku ne idu sve promene u društvu “u uslovima demokratije“.
 

Ograđivanje

Predsednik kluba “Višenacionalna Rusije“ Aleksandar Sokolov kaže da su zatražili od Tužilaštva Rusije da analiziraju izjavu Tkačova jer ona “faktički znači i poziv na raspad države, jer hoće da se ogradi od Kavkaza“.

Na izjave gubernatora već oštro su reagovali neki političari i traže da se izjasni rusko državno tužilaštvo i oceni postupa li on po ustavu i zakonu.


Predsednik Komiteta za pitanja nacionalnosti ruske Dume Gadžimet Safaralijev poručio je Tkačovu da bi mu bilo mudrije da se bavi saniranjem posledica poplava.


- Ne razumem kako u jednoj zemlji mogu da se različito tumače zakoni. Na čemu se temelji formiranje kozačke policije.Kad Kavkasci osvoje tri zlatne medalje na Olimpijadi onda su oni građani Rusije, a kad se žele preseljavati iz kraja u kraj to nekima smeta - rekao je Safaralijev.


Direktor Instituta etnologije i antropologije Ruske akademije nauka Valerij Tiškov smatra da je izjava gubernatora Tkačova čudna i neumesna, posebno pred Olimpijadu u Sočiju. Valerij Tiškov naglašava da ustav Rusije daje pravo na slobodno kretanje građana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.08.2012. 03:24
Проблем је заправо мали наталитет.Браћо козаци и срби време је да се умножите.
Ponedeljak 06.08.2012. 02:34
Sredite to na vreme braco. Jer ta bagra jekao sida. Gde je ne sejes ona tamo nice.
Utorak 11.09.2012. 13:21
Ne dajte se braco Kozaci i ne dozvolite ni jednom teknokrati iz Moskve da odlucuje o vasoj sudbini, hiljadama kilometara udaljen od vas i bezbrizan u svojoj fotelji ! Taj scenario preseljvanja i naseljavanja na ciste etnicke ruske krajeve je poznat i prepoznatljiv plan napravljen preko atlantika ! Poslije dolazi do pobune, povrijede ljudskih prava, demokratije i ostalo, a onda pritisci i mogucnost ratovanja ! Bolje sprijeciti, nego lijeciti !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online