Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.07.2012.
08:46
A

Poznati bodibilder iza brave

Policija je saopštila imena uhapšenih u racijama sredinom meseca u Sidneju tokom istrage šverca kokaina višemilionske vrednosti. Među njima je poznati bodibilder Adam Pauel (36). On je nekada trenirao i s Hakanom Ajikom koji je u bekstvu, a slovi kao jedna od najtraženijih osoba iz kriminalnog podzemlja.

Vole da pokazuju mišiće: Pauel i Ajik
 


Pauel je uhapšen u zajedničkoj operaciji australijske federalne policije i Komisije za borbu protiv kriminala, saopštio je "Sidnej morning herald". On i njegov kompanjon, kooptuženi Zaharije Litl (36), odgovaraće za snabdevanje oko devet kilograma droge.
Policija veruje da je vrednost droge, u koju spadaju i zabranjene supstance za proizvodnju droge, oko 4,5 miliona dolara.

Redovan takmičar

 

Sidnejski dnevnik navodi da je Pauel trenirao sa Ajikom. Obojica uživaju u bodibildingu i fotografisali su se zajedno pokazujući mišiće. Pauel je redovan takmičar. Ove godine bio je drugi u kategoriji preko 100 kilograma na prvenstvu Australije u bodibildingu, fitnesu, figuri i bikiniju. I njegova bivša žena takođe se takmiči.
U raciji na njegovu kuću, policija je navodno zaplenila 17.000 dolara u kešu, steroide i pištolj.

Pauel iz Herlston Parka i Litl iz Matravila uhapšeni su 13. jula, a posle osmomesečne istrage koja je podrazumevala i njihovo detaljno praćenje. Nisu zatražili puštanje uz kauciju, a ovu mogućnost sudija Majkl Prajs na sudu u Paramati im je i formalno odbio.


Vlasti su držale hapšenje u tajnosti, u nadi da će moći da izvrše još hapšenja povezanih sa osumnjičenim sindikatom droge - naročito ako bude bilo kakva moguća veza sa Ajikom za kojeg policija sumnja da je značajan igrač u podzemlju s drogom.


Hakan Ajik (33) nalazi se u bekstvu u inostranstvu pošto je avgusta 2010. pobegao dok je bio na slobodi uz kauciju pod optužbom za uvoz heroina.


Policija želi da se Ajik vrati kako bi bio ispitan o dugoj listi aktivnosti organizovanog kriminala, uključujući uvoz heroina i pokušaj osnivanje industrijske laboratorije metamfetamina u Indiji.


U decembru 2010. uhapšen je na Kipru, ali je tamo pušten uz kauciju, posle čega je nestao.


Prošlog meseca, u operaciji Polaris, na dokovima Sidneja zaplenjeno je 20 kilograma heroina u kontejneru s Tajlanda. Optuženo je ukupno pet osoba.

POVEZANE VESTI

Petak 27.07.2012. 12:12
A sto je steroide zaplenila??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online