Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 19.07.2012.
11:08 >> 11:31h
Beta A

Ban Ki Mun: Nasilje u Siriji mora da se okonča, ko god da ga čini

Oštro osuđujem samoubilački napad u Damasku u kojem su poginula tri visoka sirijska zvaničnika. Nasilje mora odmah da se okonča, ko god da ga čini, kategoričan je generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun.

Saopštenje je izdato posle samoubilačkog napada na zgradu državne bezbednosti u centru Damaska u kojem su ubijeni visoki zvaničnici uključujući i zet sirijskog predsednika Bašara al Asada, Asef Šavkat i ministar odbrane Daud Radžha, a nekoliko predstavnika sirijskih vlasti je povređeno.

Sirijski narod suviše dugo pati: Ban Ki Mun
 

U saopštenju portparola Ban Ki Muna se navodi da je generalni sekretar UN "veoma zabrinut" i zbog informacija prema kojima, uprkos obećanjima sirijske vlade, bezbednosne snage koriste teško naoružanje protiv civila širom Sirije, uključujući i region Damaska.

"Nasilje je neprihvatljivo ko god da ga čini i predstavlja nepoštovanje mirovnog plana međunarodnog izaslnika za Siriju Kofija Anana", piše u saopštenju.

Ban Ki Mun je od Saveta bezbednosti UN zatražio da preuzme odgovorneost i učini efikasne korake kako bi nasilje u Siriji bilo okončano.

"Sirijski narod suviše dugo pati i prolivanje krvi mora odmah da bude okončano", navodi se u saopštenju.

Kofi Anan je zatražio da se glasanje Saveta bezbednosti o rezoluciji o Siriji odloži do danas, nadajući se će u poslednjem trenutku biti postignut dogovor sa Moskvom koja je do sada već dva puta uložila veto na donošnje rezolucije, kojim se osuđujue sirijski režim.

Rezolucijom, koju se predložile Francuska SAD, Nemačka, Portugal i Velika Britanija se predviđa uvođenje ekonomskih i diplomatskih sankcija, uključujući i mogućnost upotrebe sile, ukoliko sirijska vojska ne prestane da koristi teško naoružanje protiv opozicije.

Moskva se međutim usprotivila uvođenju sankcija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.07.2012. 11:50
Не гине им бомбардовање изгледа :( Баш тај УН и НАТО снабдевају терористе оружјем и хушкају их на режим...
Četvrtak 19.07.2012. 14:23
Srbija ja prva zemlja koja je posle drugog svetskog rata bombardovana od strane Nato-a,nazalost!!!
Četvrtak 19.07.2012. 15:17
A i ovaj NATO pajac kao i oni pre njega, osudjuje vlast sto se brani od terorista. A ni rec da zapad prekine da salje ruzje i teroriste u Siriju. Pa na koga bi Bezbednosne snage pucale da niko ne puca na njih. Pa sto se narod nije bunio pre nego sto to nije planirao zapad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online