Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.07.2012.
13:38
Z. Mirković - Vesti A

Zbog duga isečen na komade

Motiv za ubistvo srpskog državljanina Miloša N. (55), koji je surovo likvidiran pre nešto više od nedelju dana, jesu dugovi koje je imao prema poslovnom partneru, nezvanično saznaju "Vesti" iz izvora bliskih istrazi.

MONSTRUOZNO: Miloš N. ubijen, pa isečen na komade
 

Ovaj prodavac automobila iz Beča nađen je raskomadan nadomak jezera Vinervaldze u blizini glavnog grada Austrije.


- Ovaj slučaj nema veze sa mafijom ili ratom švercera automobila, kao što su spekulisali neki austrijski mediji, već je motiv ubistva svađa oko dugova - saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Lažna otmica

 

Na dan nestanka Miloša N. oko osam sati ujutru, njegovog sina Elvisa pozvala je nepoznata osoba i rekla mu da drže njegovog oca, tražeći novac da ga puste. Sin je otišao u policiju i prijavio slučaj. On je inspektorima rekao da su otmičari od njega tražili 50.000 evra kako bi mu pustili oca.


Bečka policija odmah je otpočela istragu u vezi sa otmicom, ali se kidnaperi više nisu javili. Ubrzo je nađeno telo nesrećnog čoveka. Pretpostavlja se da je Miloš N. već bio mrtav kada je navodni otmičar pokušao da iznudi novac od njegovog sina.

Bečka policija je uhapsila srpskog državljanina od oko 40 godina koji radi u Beču, a čiji identitet za sada ne želi da saopšti, sumnjajući da je upravo on ubio Miloša N, a potom njegovo telo raskomadao i delove pobacao u blizini jezera.

Nakon toga pokušao je samoubistvo i ostavio oproštajno pismo u kom je objasnio detalje zločina. Navodno je napisao kako je ubistvo počinio jer Miloš N. nije hteo da mu vrati novac koji je dugovao. Njih dvojica su bili poslovni partneri, a nakon nekoliko pokušaja da povrati novac, on ga je ubio.


Tužilaštvo je u međuvremenu osumnjičenom odredilo pritvor.


- Dvojica muškaraca su se poznavala. Ne možemo da pružimo više detalja o motivu zločina, pošto je istraga još u toku. Osumnjičeni za ubistvo se još uvek saslušava, a za sada nema dokaza da je još neko osim njega učestvovao u likvidaciji - izjavio je Tomas Večej, portparol tužilaštva u Beču.


Ovaj slučaj, dodao je Večej, nema nikakve veze sa ubistvom Milenka Marinkovića (58), takođe prodavca automobila srpskog porekla, čije je raskomadano telo otkriveno u aprilu u šumi blizu Beča.


Inače, policiju je na trag ubice dovela analiza podataka sa mobilnog telefona. Ukrštajući pozive i mesta odakle je signal ubijenog dolazio, inspektori su ubrzo došli do imena osumnjičenog za likvidaciju, koji je u međuvremenu pokušao samoubistvo, ali je preživeo.


Obdukcijom tela Miloša N. utvrđeno je da je on ubijen sa dva udarca u glavu, od kojih mu je naprsla lobanja i on je preminuo. Potom je leš isečen u nekoliko delova, koji su bačeni u jarak pored puta na jezeru Vinervaldze.


Takođe, završeno je i prikupljanje dokaza iz automobila mercedes koji je pripadao Milošu N, a tragovi iz ovog vozila pružili su nove dokaze kako je osumnjičeni počinio zločin. Inače, automobil je nađen u 14. bečkom okrugu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online