Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 04.07.2012.
17:27
telegraf.rs A

Tinejdžer silovao devojčicu (5); Kazna - zabrana gledanja pornića

Tinejdžer (14) iz Velike Britanije optužen je za silovanje pošto je napastvovao petogodišnju devojčicu, koju je čuvao u svojoj kući.

Sudija smatra da nije kriv dečak već društvo u kome je mu je omogućilo porniće

Sudija, Garet Havksvort, odbio je da kazni maloletnika, smatrajući da dečak nije bio svestan čina, jer je bio pod uticajem pornića koje često gleda.

"Verujem da ste impulsivno reagovali jer ste bili izloženi takvom sadržaju. Vaša izloženost i nezrelost je razultirala tragedijom. To nije vaša krivica, već krivica ovog društva", rekao je sudija dečaku.

Tinejdžeru je presudom zabranjeno da u sledećih pet godina gleda porniće, kao i korišćenje kompjutera. "Ne znam da li ste svesni, da ste samo četiri godine stariji išli biste u zatvor zbog silovanja. Dobili biste najmanje šest godina", obratio se sudija dečaku.

Dečak je napao devojčicu u svojoj kući, gde mu je bilo plaćeno deset dolara na sat da je čuva. Naime, tinejdžer je devojčici stavio krpu na usta i rekao kako će joj dati čokoladu. Umesto toga, silovao ju je. Uplašena devojčica je sve ispričala svom ocu. Dečak je na sudu priznao čitav čin, a, kako je rekao, devojčicin otac mu je toliko pretio da veruje da će do kraja života živeti sa tom traumom.

Izveštaj Vlade Velike Britanije svedoči o dosta sličnih napada. Naime, pre samo mesec dana desio se sličan slučaj u kojem je dečak (12) silovao devojčicu (9), takođe pod uticajem porno filmova. Zaključak suda je da u ovakvim slučajevima nisu kriva deca, već društvo.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.07.2012. 17:55
Još on kao vuče traume što mu otac ove malene devojčice pretio!!! Šta je trebalo? Da mu skuva kafu i sipa viski? Sa 14 godina jako dobro se zna šta se sme a šta ne sme ! Voleo bih da taj sudija ima malo dete pa razmisli malo kako bi njemu bilo....
Sreda 04.07.2012. 17:44
Ne zna se ko je bolesniji i izopačeniji na severnoj hemisferi, da li ameri, britanci ili švabe?! Ako je društvo krivo za ovo nedelo, onda treba adekvatno i da odgovara! Svima zabraniti porniće!!!
Sreda 04.07.2012. 20:29
1. Zasto neko u Velikoj Britaniji placa za uslugu dolarima? 2. Kako se detetu od 14 godina, koje nije krivicno odgovorno, dakle moze da ucini bilo sta i da za to ne odgovara, daje dete od 5 godina na cuvanje? 3. Kako dete od 14 godina moze da radi (kao bejbisiter) za novac kad je to eksploatacija dece? Bejbisiteri u Severnoj Americi imaju minimum 16 godina, cesto 18 (dakle odrasli su). Najzad, za ove neobavestene koji misle da sudija moze da sudi mimo zakona -- on to ne moze. Niti moze da donosi zakon. Zakon kaze da dete od 14 godina nije krivicno odgovorno i to je to.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online