Sreda 04.07.2012.
17:27
telegraf.rs

Tinejdžer silovao devojčicu (5); Kazna - zabrana gledanja pornića

Sudija smatra da nije kriv dečak već društvo u kome je mu je omogućilo porniće

Sudija, Garet Havksvort, odbio je da kazni maloletnika, smatrajući da dečak nije bio svestan čina, jer je bio pod uticajem pornića koje često gleda.

"Verujem da ste impulsivno reagovali jer ste bili izloženi takvom sadržaju. Vaša izloženost i nezrelost je razultirala tragedijom. To nije vaša krivica, već krivica ovog društva", rekao je sudija dečaku.

Tinejdžeru je presudom zabranjeno da u sledećih pet godina gleda porniće, kao i korišćenje kompjutera. "Ne znam da li ste svesni, da ste samo četiri godine stariji išli biste u zatvor zbog silovanja. Dobili biste najmanje šest godina", obratio se sudija dečaku.

Dečak je napao devojčicu u svojoj kući, gde mu je bilo plaćeno deset dolara na sat da je čuva. Naime, tinejdžer je devojčici stavio krpu na usta i rekao kako će joj dati čokoladu. Umesto toga, silovao ju je. Uplašena devojčica je sve ispričala svom ocu. Dečak je na sudu priznao čitav čin, a, kako je rekao, devojčicin otac mu je toliko pretio da veruje da će do kraja života živeti sa tom traumom.

Izveštaj Vlade Velike Britanije svedoči o dosta sličnih napada. Naime, pre samo mesec dana desio se sličan slučaj u kojem je dečak (12) silovao devojčicu (9), takođe pod uticajem porno filmova. Zaključak suda je da u ovakvim slučajevima nisu kriva deca, već društvo.

2024 © - Vesti online