Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 23.06.2012.
12:01
Z. Mirković - Vesti A

Napad na Srbe je izmišljen

Slučaj navodnog prebijanja izvesnog Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina u blizini bečkog hotela Frans od hrvatskih huligana, o čemu danima bruje pojedini srpski mediji prerasta, po svemu sudeći, u medijski skandal.

Istraga nije potvrdila senzaciju

Ispostavlja se, naime, da je cela priča od "a" do "š" izmišljena, a sada meta istrage austrijske policije postaju oni koji su laži plasirali u javnost.
Sve to može da preraste i u diplomatski skandal, jer se kao navodni, anonimni napadač, pominje i sin nekog hrvatskog generala, zbog kojeg je čitav slučaj, po tvrdnjama tabloida, namerno zataškan!

Medijska žutica

 

A koliko su pojedini mediji u Srbiji, u trci za tiražom otišli u plasiranju izmišljotina, dovoljno govori i podatak koji su objavili da porodicu Jovanović "nakon icidenta", čuvaju pripadnici specijalne austrijske policije, a Miodragu Jovanoviću je - baš se zgodno namestilo -" zabranjeno da povodom ovog slučaja daje bilo kakve izjave". Tako priča postaje neproveriva, ali je već i dovoljno indikativno da nijedne ozbiljnije novine u Austriji ovom slučaju nije posvetila ni retka.

- U Beču postoji samo jedan Miodrag Jovanović koji odgovara godinama (između 50 i 60) koje su navedene u tim napisima. Nakon provere ustanovili smo da taj čovek nema dete, tačnije uopšte nema bližu familiju ovde - kazao je za "Vesti" izvor iz austrijske policije koji je zbog osetljivosti slučaja na kojem radi, molio da ostane anoniman.


- Povedeni pisanjem, pre svega "Kronen-Cajtunga", pokrenuli smo opsežnu istragu i proverili sve što se dalo proveriti. Niko taj incident nije video niti prijavio, nijedna bolnica ili zdravstvena ustanova nije pružila zdravstvenu pomoć navodno povređenima u toj tuči. Na kraju, niko nije završio iz rešetaka da bi mogao biti pušten, a baš to, kako sam obavešten, objavljuju neki mediji u Srbiji - kaže izvor "Vesti" u austrijskoj policiji.


Podsećamo da je prema priči plasiranoj u srpskim medijima, ocu i sinu koji je nosio Zvezdin dres i zbog toga bio napadnut, navodno, u pomoć pritrčao izvesni Aleksandar Avramov, za kojeg se samo navodi da je šef neke bezbednosne službe u Francuskoj.

Otkud on u Beču i Austriji nije objašnjeno, ali je zato istaknuto njegovo herojstvo kako se sam samcat izborio sa čitavom grupom hrvatskih huligana koji su Jovanovićevom detetu pretili čak i - klanjem!


Policija je sada sve ovo demantovala, a o rezultatima istrage koja se vodi protov onih koji su laži i izmišljotine plasirali kao istinu, "Vesti" će i dalje informisati čitaoce.  

POVEZANE VESTI

Subota 23.06.2012. 12:41
Jel to znaci da Hrvati odustaju od zahteva za smenu "sefa" KOBRI !??
Subota 23.06.2012. 13:13
Pa ni ovaj tekst niko nije potpisao . Otkud znam da i ovaj tekst nije izmisljen ?
Subota 23.06.2012. 15:17
ovo nije normalno koji idiot je mogao ovako nesto da slaze i kako je to uopste bez provere moglo da dodje u novine i da se objavi prethodni tekstovi su me stvarno pogodili u srce dete 9 godina udarano skinut mu onda dres nebitno ciji oca mu pretukli dete place nemoze da hoda i td.onda demanti ko ovde koga j... ako ipak ovo istina a kao otac nesme da da izjavu ko da mi zabrani da odem u ambasadu i da kazem sta se dogodilo to su obicne gluposti i novine ako treba da nazovem i da ispricam sta se dogodilo toliko nacina da se do istine dodje samo ako se zeli a taj avramov ako postoji sto se on ne obrati novinama i kaze sta se dogodilo ili opet neki prave pometnje ovo je svaka budala mogla da o
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online