Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 15.06.2012.
23:15
Beta A

Papandreu: Sarkozi me je potkopao

Bivši premijer Grčke, socijalista Jorgos Papandreu, optužio je bivšeg predsednika Francuske Nikolu Sarkozija da je minirao njegov plan za održavanje referenduma u Grčkoj o merama štednje, čime je Sarkozi Grčku uveo u političku krizu.

Evropski partneri Grčke i "čak i" nemačka kancelarka Angela Merkel prihvatili su novembra plan o referendumu, rekao je Papandreu Za lokalnu TV-stanicu u Patri, na jugu Grčke, piše u tekstu intervjua koji je agencija AFP dana dobila.

Minirali premijera Grčke: Jorgos Papandreu, Nikola Sarkozi i Angela Merkel

"Ali, nije bilo nikakve reakcije predsednika Sarkozija što je u očima grčkog naroda podrilo plan", rekao je Papandreu koji je tada zbog neuspeha sa idejom o referendumu izgubio vlast, a nasledila ga je privremena koaliciona vlada desnice i socijalista koja je zemlju izvela na prevremene i neuspele izbore 6. maja.

Po rečima Papandreua, francuska blokada se pojavila na malom kriznom samitu EU u Kanu 2. novembra, pošto je on najavio nameru da zatraži referendum o drugom paketu pomoći Grčkoj koji je zona evra jedva sastavila.

Evropski partneri Atine su pretili da joj okrenu leđa, a Grci su bili pred zidom s pitanjem o da li da ostanu u zoni evra.

"Mislim da postoji strahovanje, posebno među konzervativcima u Evropi, pred većom demokratizacijom Evrope", izjavio je u Papandreu, predsednik Socijalističke internacionale, za televizijski kanal "Super B".

Papandreu je ponovio da nije nameravao da Grcima postavi pitanje ostanka u zoni evra, već da glasaju o ekstremnim merama štednje iz programa po zahtevu kreditora - EU i MMF, u zamenu za 130 milijardi evra u kreditima, posle inicijalne infuzije od 110 milijardi.

Grci su 6. maja na poslaničkim izborima odgovorili na to pitanje jakim "Ne!" i Evropi sada strahuje pred nedelju kada se izbori ponavljaju, da će oni ponovo odbaciti mere štednje, ugrozivši postanak svoje zemlje u zoni evra.

POVEZANE VESTI

Petak 15.06.2012. 23:51
Kramp Alatka za kopanje, odnosno razbijanje kamena. Gdje ašov ne može, tu kramp stupa na scenu. U današnje vrijeme mnogo zapostavljena alatka jer je sve manje radnika, a sve više gospode, a gospoda je alergična na žuljeve na rukama, a ne vole ni da se znoje. Dok je vladao drugi režim, onaj prije ovog prošlog, kramp je bio jedan od omiljenih alata. Ljudi iz svih republika su išli na radne akcije i radili, a kramp je bio prava alatka da dokažete da ste pravi muškarac i da vas zgodne drugarice primijete. Mnogo je brakova sklopljeno poslije radnih akcija i još više djece začeto, upravo zahvaljujući krampu.
Subota 16.06.2012. 09:42
hahaha pa st aje mislio da ce ga ovaj madjar voditi u bioskop ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online