Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 07.06.2012.
14:04 >> 14:54h
Beta A

Klinton: Al Kaida je i dalje pretnja

Teroristička mreža Al Kaida i dalje predstavlja pretnju koja se širi, upozorila je u Istanbulu američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Hilari Klinton
 

"Jezgro Al Kaide koje je izvelo napade 11. septembra, možda je na putu da bude pobeđeno, ali pretnja (od terorizma) se proširila", izjavila je Klinton na otvaranju međunarodne konferencije o bezbednosti koja je okupila predstavnike oko 30 zemalja.

SAD, kako je kazala Klintonova, "zadržavaju pravo upotrebe sile protiv grupa poput Al Kaida, koje su napale SAD i nastavlju da prete napadima".

"Opasnost od terorizma i dalje je ozbiljna i neosporna", istakla je američka zvaničnica.

SAD su u utorak saopštile da je drugi čovek Al Kaide, Libijac Abu Jahija al-Libi ubijen u bombardovanju u Pakistanu, a šef Pentagona Leon Paneta rekao je juče da će SAD nastaviti napade na Al Kaidu u Pakistanu.

"Poštovaćemo sve zakone na raspolaganju od kojih su i zakoni rata, i upotrebićemo sva sredstava kako bi garantovali preciznost (napada) i sprečili gubitke nevinih života", rekla je Klintonova.

Na otvaranju foruma, šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu pozvao je evropske zemlje na aktivniju borbu protiv kurdskih pobunjenika iz Radničke partije Kurdistana (PKK) koji se od 1984. godine bore za otcepljenje jugoistoka Turske.

"Ne bi trebalo da bude moguće da PKK nastavi svoje aktivnosti u inostranstvu, a posebno u Evropi kroz legalne ili tajne strukture.
 

Nastavak tih aktivnosti je uvreda za sve nas", rekao je turski ministar. Ovaj forum za borbu portiv terorizma pokrenut je prošle godine tokom zasedanja Generalne skupštine UN i prvi skup je održan u septembru u Njujorku.

Ministri spoljnih poslova razgovaraju o jačanju antiterorističke borbe, ali i o situaciji u Siriji i iranskom nuklearnom programu. Evropsku uniju predstavlja visoka predstavnica za spoljnu politiku Ketrin Ešton koja učestvuje i na sastanku Turska-EU.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 14:31
klintonka je najveca pretnja na zkugli zemljskoj ...
Četvrtak 07.06.2012. 18:31
Ruznija je od Medlin Olbrajt, i to uz takvu negu i izdatke, jednostavno ne vredi, nakaza u dusi, nakaza u licu i telu, vestica. Kurdi ne mogu da se otcepe od Turske, ali u slucaju Kosova to te je tako sve normalno. Zaigrace mecka i pred njihovim vratima uskoro!
Petak 08.06.2012. 02:16
Спремност америчке администрације да лаже и чини зло, ради остварења "америчког сна" (тзв. витални интереси), постала је провидна и згулила оно мало преосталог политичког морала с лица службеника и слуга "великог брата". Лаж је постала толико уносна да су грађани САД, упркос врхунској медијској технологији, међу најнеинформисанијим и најнеслободнијим људима на планети. На пример, ко у САД прочита књигу "Куперов документ" мора бити регистрован, а "сумњивих лица" је све више ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online