Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.06.2012.
10:22
Vesti A

Crnogorci u Italiji oteli devojčicu da je udaju

Dvojica crnogorskih državljana romskog porekla uhapšena su u kampu u mestu Đulijano, predgrađu Napulja. Oni su pokušali da otmu desetogodišnju romsku devojčicu i primoraju da se uda za jednog od njih.

Došli do barake u kojoj devojčica živi, pretukli majku i odvukli dete u suzama
 


Kako pišu italijanski mediji, uhapšeni su Jablan Bogdanović (48) i njegov sin Marko (23), samo nekoliko trenutaka nakon što su devojčicu kidnapovali iz barake u kojoj je živela sa majkom starom 37 godina.

Petoro ubijenih


U Italiji postoji veliki problem sa zbrinavanjem Roma koji su emigrirali u ovu zemlju iz država bivše SFRJ i njihovim uključenjem u normalan život, kažu iz različitih nevladinih organizacija nakon što se ovaj incident dogodio. Oni dodaju da oko 600 Roma živi u ovom naselju pored Đulijana, a dešava se da čak i treća generacija dece rođene u Italiji, kojih je oko 14.000, još nema državljanstvo. Za godinu dana u romskim naseljima ubijene su četiri bebe i jedan tinejdžer.

- Došli su do barake gde devojčica živi. Namera im je bila da je otmu i na silu udaju za Marka koji boravi u istom kampu. Njena majka se suprotstavila i pokušala da odbrani ćerku, pa su počeli da je tuku. Kada je nesrećna žena pala na zemlju, odvukli su devojčicu koja je bila sva u suzama, vukući je za ruke. To međutim nije sprečilo majku da spase dete, pa je pozvala policiju. Kada su karabinijeri stigli, otišli su do barake u kojoj Bogdanovićevi žive i oslobodili dete. Njima su odmah stavljene lisice na ruke i privedeni su, a protiv njih će biti podneta krivična prijava za otmicu i nanošenje teških povreda - kažu za italijanske medije u policiji.

 
Nije poznato kada su Bogdanovići iz Crne Gore došli u Italiju, gde su boravili u romskom kampu pored Napulja. Prema prvim informacijama Bogdanovići su planirali da devojčicu na silu udaju, ali se ne odbacuje ni mogućnost da su hteli da je nateraju na prostituciju.


S druge strane, predstavnici nevladine organizacije Projekat 901, koji se bave problemom Roma u Italiji, kažu da nikakvog kidnapovanja i namere na prisilnu udaju nije bilo.


- Žena je sve izmislila. Otac i sin nikada nisu hteli da kidnapuju devojku. Marko je već oženjen i ima ćerku od godinu dana. Bilo je ranije nekih problema između porodice devojčice i njih dvojice - kažu u ovoj nevladinoj organizaciji.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.06.2012. 12:32
Onoj poznatoj, iskrenoj seksističkoj opaski da se zna do kad je mala cigancica nevina -dok je jača od mlađeg brata,brža od starijeg i dok je ćale u zatvoru, treba pridodati još i...dok crnogorci ne bace oko na nju!
Sreda 06.06.2012. 21:08
Dobro da je u Italiji policija brza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online