Sreda 06.06.2012.
10:22
Vesti

Crnogorci u Italiji oteli devojčicu da je udaju

Došli do barake u kojoj devojčica živi, pretukli majku i odvukli dete u suzama
 


Kako pišu italijanski mediji, uhapšeni su Jablan Bogdanović (48) i njegov sin Marko (23), samo nekoliko trenutaka nakon što su devojčicu kidnapovali iz barake u kojoj je živela sa majkom starom 37 godina.

Petoro ubijenih


U Italiji postoji veliki problem sa zbrinavanjem Roma koji su emigrirali u ovu zemlju iz država bivše SFRJ i njihovim uključenjem u normalan život, kažu iz različitih nevladinih organizacija nakon što se ovaj incident dogodio. Oni dodaju da oko 600 Roma živi u ovom naselju pored Đulijana, a dešava se da čak i treća generacija dece rođene u Italiji, kojih je oko 14.000, još nema državljanstvo. Za godinu dana u romskim naseljima ubijene su četiri bebe i jedan tinejdžer.

- Došli su do barake gde devojčica živi. Namera im je bila da je otmu i na silu udaju za Marka koji boravi u istom kampu. Njena majka se suprotstavila i pokušala da odbrani ćerku, pa su počeli da je tuku. Kada je nesrećna žena pala na zemlju, odvukli su devojčicu koja je bila sva u suzama, vukući je za ruke. To međutim nije sprečilo majku da spase dete, pa je pozvala policiju. Kada su karabinijeri stigli, otišli su do barake u kojoj Bogdanovićevi žive i oslobodili dete. Njima su odmah stavljene lisice na ruke i privedeni su, a protiv njih će biti podneta krivična prijava za otmicu i nanošenje teških povreda - kažu za italijanske medije u policiji.

 
Nije poznato kada su Bogdanovići iz Crne Gore došli u Italiju, gde su boravili u romskom kampu pored Napulja. Prema prvim informacijama Bogdanovići su planirali da devojčicu na silu udaju, ali se ne odbacuje ni mogućnost da su hteli da je nateraju na prostituciju.


S druge strane, predstavnici nevladine organizacije Projekat 901, koji se bave problemom Roma u Italiji, kažu da nikakvog kidnapovanja i namere na prisilnu udaju nije bilo.


- Žena je sve izmislila. Otac i sin nikada nisu hteli da kidnapuju devojku. Marko je već oženjen i ima ćerku od godinu dana. Bilo je ranije nekih problema između porodice devojčice i njih dvojice - kažu u ovoj nevladinoj organizaciji.

2024 © - Vesti online