Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 03.06.2012.
18:27
RTS A

Celo svoje bogatstvo potrošio na džihad

Bivši vođa Al Kaide Osama bin Laden potrošio je celokupno lično bogatstvo na džihad i kako bi finansirao terorističke akcije širom sveta, navodi sadašnji lider Al Kaide Ajman al Zavahri.

Osama bin Laden potiče iz prebogate porodice iz Saudijske Arabije, koja nije sa odobravanjem gledala na njegovu karijeru teroriste

Novi lider terorističke organizacije Al Kaida Ajman al Zavahri kaže da je njegov prethodnik Osama Bin Laden potrošio svo lično bogatstvo na džihad i akcije poput napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine ili bombardovanja američkih ambasada u Keniji i Tanzaniji 1998. godine.


U vreme kada je na računima na svoje ime imao samo 55.000 dolara, Bin Laden je potrošio 50.000 dolara na napade na ambasade, rekao je Al Zavahri u drugom nastavku serije video-snimka pod nazivom "Dani sa imamom" koja je kasno sinoć postavljena na jedan džihadistički internet sajt. Zavahri tvrdi i da je Bin Laden živeo asketskim životom i da je bio škrt u trošenju novca na bilo šta osim na džihad i gostoprimstvo.

Nekadašnji vođa Al Kaide je jednom prilikom naredio da se zakolje čitavo stado ovaca kako bi poslužio pečenje gostima dok je sam uglavnom živeo na hlebu i povrću, naveo je Zavahri.

"Dobro je poznato da je Bin Laden živeo skromno kako bi što više novca mogao da uloži u džihad. U njegovoj kući nije bilo ničega sem jednostavnog nameštaja", rekao je Al Zavahri.


Prema njegovim rečima bivši lider Al Kaide je govorio svojim ratnicima da je luksuz neprijatelj džihada i da će mudžahedini, ukoliko se naviknu na asketizam, lakše podnositi teret Svetog rata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.06.2012. 20:44
Pravili su ga i ubili kad njima nije vise isao u korist. Jel znate vi da isti Arabi koji su pustili Amereda napadaju Sadama Husena i BinLadina pricaju sad kako su bili oni junaci!!! A koliko puta je naredio da se zakolje citavo stado(nevernika)samo Bog zna. teroriste u Siriji,Kosovu,Nekadasnijem Avganstanu i u Rusiji su Junaci i bore za slobodu ali u Americi su teroriste. ISTINE: Saudska Arabija je centar vehabije i terorizma na svetu. Pustaju ih Ameri. Bin Laden je bio njehov covek. Saudska Arabija predstavlja islam na najgori nacin. Turska je postala zemlja na cijoj vlasti ima islamiste . Katar i Alzazira su opasni alati i nadam se da nece podstrekavaju muslimane na Balkanu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online