Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2012.
17:21
Fonet A

Žene ostale odane Bin Ladenu

Tri supruge Osame Bin Ladena veoma su mu odane i nisu odale mnogo informacija na ispitivanju posle ubistva vođe Al Kaide, kojeg su ubile američke specijalne snage, rekao je pakistanski obaveštajac koji ih je ispitivao.

Izgleda bio dobar prema suprugama, kad su mu i posle njegove smrti odane: Bin Laden

Pakistanske snage bezbednosti uhapsile su tri supruge Bin Ladena nakon što su pripadnici američke specijalne mornaričke jedinice "Foke" upale u kuću vođe Al Kaide u gradu Abotabadu, oko 35 kilometara od Islamabada. Obaveštajac koji je ispitivao tri žene rekao je da je bio težak zadatak "izvući" informacije iz žena.

Jemenka Amal el Sadi, najmlađa od tri supruge, bila je svojeglava i pokazivala je ljutnju dok joj je postavljao pitanja, dok su druge dve saudijske supruge iskazale nezadovoljstvo i retko su progovarale. On smatra da su sve žene pokazale čvrstu podršku Bin Ladenu.

"Sve su bila nostalgične dok su pričale o njemu. Osetio sam da je Amal uvek bila ljuta kada sam s njom razgovarao. Ona se protivila ispitivanju i retko je odavala podatke o svom suprugu. Međutim, povremeno je pokazivala određenu fleksibilnost. Amal mi je jednom rekla da su ona i Bin Laden voleli Če Gevaru. Činilo mi se da je i ona pobunjenički nastrojena, pa sam je ispitivao o južnoameričkim levičarima. Bila mi je veoma zanimljiva", rekao je agent.

Amal, koja je ranjena u raciji u kojoj je poginuo Bin Laden, otputovala je u Avganistan da bi se udala za Bin Ladena kada joj je bilo 18 godina. On je tada bio u ranim četrdesetim, rekao je njen otac u intervjuu Rojtersu u Jemenu 2011. godine.

"Druge supruge nisu mnogo pričale. One su bile dosadne", rekao je agent.

Pakistan je prošlog meseca deportovao tri Bin Ladenove supruge i 11 dece u Saudijsku Arabiju. Pakistanski sud osudio ih je na zatvorsku kaznu zbog ilegalnog ulaska u zemlju i naredio njihovu deportaciju po završetku zatvorske kazne.

Obaveštajac nije rekao da li su drugi pakistanski ili američki zvaničnici ispitivali Bin Ladenove supruge. Takođe nije rekao da li ih je ispitivao o noći u kojoj je Bin Laden

Bin Laden u bekstvu napravio četvoro dece

 

Video: Kako žive Bin Ladenove udovice i deca?

ubijen. Na osnovu razgovora s njima, agent je rekao da je zaključio kako je Bin Laden živio u zemlji šest ili sedam godina u dva različita grada.

"Bin Laden je bio inspirativna ličnost za militante. Ali je Zavahiri bio glavni. On je puno nasilniji nego što je Bin Laden ikad bio. To su moji zaključci", rekao je agent za trenutnog vođu Al Kaide Ajmana el Zavahirija.

Obaveštajac je rekao da su pakistanske vlasti pronašle nekoliko računara i mobilnih telefona u Bin Ladenovoj kući u Abotabadu, ali su imali velikih teškoća u dešifrovanju šifriranog arapskog jezika. Samo su uspeli da otkriju nekoliko tragova na osnovu kojih su otkrili Al Kaidine aktivnosti na severozapadu Pakistana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online