Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 19.04.2012.
03:54
Beta A

Klinton: Ako se nasilje nastavi, nove mere protiv Asada

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton je zapretila da će SAD pojačati pritisak na sirijsku vladu ako se u Siriji ne okonča nasilje.

Hilari Klinton

"Sada smo na veoma važnoj prekretnici. Ili ćemo uspeti u naporima da posmatrači prošire zonu bez sukoba, ili će Asad propustiti poslednju šansu pre nego će biti razmotrene nove mere", rekla je Klintonova na konferenciji za novinare u Briselu gde učestvuje na sastanku ministara zemalja NATO .


On je kazala da će SAD nastaviti pritisak na sirijskog predsednika Bašara Al Asada, i da je sa predstavnicima drugih zemalja razgovarala o mogućnosti uvođenja oštrijih sankcija protiv sirijskog režima.


Sirijska vojska danas je nastavila bombardovanje pobunjeničke četvrti grada Homsa i drugih uporišta sirijskh pobunjenika tokom kojeg je poginulo 14 ljudi.


Jedan zvaničnik Stejt departmenta saopštio je danas da će Hilari Klinton u četvrtak u Parizu učestvovati na skupu o Siriji.


Prema rečima izvora iz Vlade Francuske, ministar spoljnih poslova Alen Žipe pozvao je više šefova diplomatija na taj sastanak radi "održavanja pritiska" na sirijski režim.


Šest dana pošto je postignut dogovor o prekidu vatre u Siriji, diplomate UN su ocenile da još nisu ispunjeni uslovi za sprovođenje misije međunarodnih posmatrača.


Savet bezbednosti UN je u subotu jednoglasno doneo odluku o slanju posmatrača u Siriju, koji bi trebalo da nadgledaju primirje između sirijske vlasti i pobunjenika. Šest članova tima UN doputovalo je u Damask u nedelju veče, a očekuje se da će još 250 stići narednih dana.


Generalni sekretar UN Ban Ki Mun treba da Savet bezbednosti UN obavesti o tome da li su ispunjeni uslovi za dolazak posmatrača. Ambasadorka SAD pri UN Suzan Rajs je izjavila da će misija posmatrača biti pod znakom pitanja ukoliko se nasilje nastavi.


Prema podacima sirijske organizacije za zaštitu ljudskih prava OSDH, od marta prošle godine, kada je počela pobuna protiv Bašara Al Asada i njegove vlade, u Siriji je poginulo više od 11.100 ljudi, uglavnom civila.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.04.2012. 07:57
Pokusavaju ponovo da izazovu rat,ali nesto se dvoume,ratuju recima,pretnjama,da nije zbog $$$$ kojih stampaju bez pokrica,pa rupa sve veca?
Četvrtak 19.04.2012. 08:43
Ako se u Siriji nastavi nasilje, pritisak SAMO na vladu i legalnu vojsku ! Pobunjenici su tu da rade sta hoce i bezzakonito naoruzani pucaju na legalnu policiju i armiju ! Nesto mi je poznato ovako jednosmjerno ponasanje, raspad SFRJ, pa onda svi nastavci u serijama !!!
Četvrtak 19.04.2012. 09:58
Не убацујте и не наоружавајте терористе, па неће бити потребе за " посматрачима". А како ће они да раде и извештавају, ми знамо врло добро.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online