Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 11.04.2012.
05:37
Beta A

Ameri spremili "odgovor" Severnoj Koreji

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton je rekla u Vašingtonu da će SAD pokrenuti "odgovarajuću akciju" u Savetu bezbednosti UN ako Severna Koreja sprovede plan o lansiranju rakete dugog dometa.

Hilari Klinton: Koreja da otkaže lansiranje rakete
 

Klintonova je rekla da, ako Severna Koreja želi mirnu, bolju budućnost svog naroda, ne bi trebalo da lansira projektil. Ona je rekla da bi to bila direktna pretnja regionalnoj bezbednosti i kršenje obaveza Severa iz postojećih rezolucija Saveta bezbednosti. Klinton je to rekla u utorak posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Japana Koičirom Gembom.

Gemba kaže da će Japan, ključni saveznik SAD, sarađivati sa Vašingtonom i međunarodnom zajednicom u pripremi svog odgovora na potez Severne Koreje. Ni jedan od dvoje zvaničnika nije rekao šta sće taj odgovor biti.

Zvaničnici Severne Koreje za svemirski program kažu da je raketa izgrađena da ponese satelit u svemir, spremna za lansiranje ove nedelje. U sredu počinje Kongres vladajuće Radničke partije, na kojem bi novilider Kim Džong Un trebalo da nasledi titule koje je do smrti imao njegov otac Kim Džong Il.

Uz to, Severna Koreja u nedelju proslavlja 100. godišnjicu rođenja svog stvaraoca Kim Il Sunga, oca i dede narednih lidera - Kim Džong Ila i sadašnjeg, Kim Džong Una.

Zvaničnici svemirskog programa su rekli stranim novinarima da će trostepena raketa biti lansirana između četvrtka i ponedeljka, pvodom stogodišnjice rođenja Kim Il Sunga.

Raketa bi trebalo da ponese satelit "Kvangmiongsong-3" ("sjajna zvezda"), opremljen kamerom za snimanje Severne Koreje i slanje meteoroloških podataka.

SAD, Velika Britanija, Japan i druge zemlje su pozvale Severnu Koreju da otkaže lansiranje, rekavši da bi se ono moglo smatrati kršenjem rezolucija UN koje toj zemlji zabranjujuju nuklearnu i raketnu balističku aktivnost.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.04.2012. 06:53
jos malo i Malena Odvrajt ce ispasti lepotica naspram ove! Iz dana u dan pocinjem da shvatam njene frustracije tako odvratnu i naopaku babu svi mrze, a izgleda ona najvise mrzi samu sebe! Otud i takvo ponasanje to joj je jedini nacin da dozivi vrhunac! Alo baba nije ti G tacka u Severnokorejski projektil!
Sreda 11.04.2012. 09:41
Пустите људе да живе и раде у својој земљи шта желе. Искомплексирана бабускеро, само желиш ратове на планети ( најактивнија својевремену за бомбардовање Србије).
Sreda 11.04.2012. 08:41
Чипована ли је ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online