Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.03.2012.
20:48
Srna A

Nastavnica tražila minut ćutanja za ubicu iz Tuluza

Francuski ministar obrazovanja Luk Šatel zatražio je danas pokretanje disciplinskog postupka protiv nastavnice iz škole na severu Francuske koja je od đaka zatražila da održe minut ćutanja za serijskog ubicu Muhameda Meraha koji je ubio troje dece i rabina jevrejske škole u Tuluzu.

Ubica iz Tuluza Muhamed Mera
 

Učenici škole u gradu Ruenu pisali su direktoru da je nastavnica serijskog ubicu nazvala "žrtvom" i da su njegovu povezanost sa Al kaidom izmislili mediji i francuski predsednik Nikola Sarkozi.

Izraelski dnevnik "Jerusalim post" navodi da je nakon zahteva nastavnice većina učenika napustila učionicu, dok su neki ostali "kako bi pokušali da shvate o čemu govori".

Francuski ministar obrazovanja rekao je da bi nastavnica trebalo da bude suspendovana zbog svog zahteva, koji je iznela na dan kada je policija ubila Meru nakon njegovog ubilačkog pohoda na jugu Francuske.

Francuski dnevnik "Mond" juče je pisao da je Mera, koji je u protekle dve sedmice ubio tri vojnika i četiri osobe, dolazio i u Izrael jer su mu u pasošu pronađeni pečati o ulasku.

Mera, koji je rekao da je inspirisan Al kaidom da ubije sedam osoba poginuo je pošto je pogođen hicem u glavu dok je tokom sukoba sa policijom iskočio sa prozora zgrade.

Sarkozi je Merahova ubistva nazvao terorističkim napadom i najavio progon ljudi koji prate ekstremističke internet stranice.

"Od sada, biće kažnjena svaka osoba koja iz navike pregleda internet stranice koje propagiraju terorizam ili pozivaju na mržnju ili nasilje. Francuska neće tolerisati ideološka učenja na svom tlu", rekao je Sarkozi.

POVEZANE VESTI

Petak 23.03.2012. 21:00
A kada odaji vojne pocasti onima koji ubijaju arapsku decu..to je ok? Francuska je zaglibila u Nato-u...
Subota 24.03.2012. 01:55
I naravno, čim se nađe jedno normalno i razumno biće poput ove nesrećne nastavnice (a, čim je razumna normalna i moralna onda je neizbježno i nesrećna), odmah se bjelosvjetski zlikovci nađu da je okaljaju, tražeći njenu suspenziju, zatvorsku kaznu. Da li iko primejćuje kako nam se agresivno nameće da moramo da progutamo svaku bljuvotinu što nam ovi zapadnjački kriminalci, a i naši kriminalci serviraju? Pa, ovo zaista postaje zabrinjavajuće. Da se mora vjerovati u ono to plasiraju fašistička gamad?!!? Alo! Alo! Alo! Pa, evo ja vam sad tvrdim da Srkozi jede dječicu za doručak. Pa, idite i ubijte govno? Šta čekate? Ne vjerujete mi? A, zašto mi ne vjerujete? Pa, to vam JA kažem i to je 100% tako
Subota 24.03.2012. 12:35
U Francusku ima najmanje francuza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online