Petak 23.03.2012.
20:48
Srna

Nastavnica tražila minut ćutanja za ubicu iz Tuluza

Ubica iz Tuluza Muhamed Mera
 

Učenici škole u gradu Ruenu pisali su direktoru da je nastavnica serijskog ubicu nazvala "žrtvom" i da su njegovu povezanost sa Al kaidom izmislili mediji i francuski predsednik Nikola Sarkozi.

Izraelski dnevnik "Jerusalim post" navodi da je nakon zahteva nastavnice većina učenika napustila učionicu, dok su neki ostali "kako bi pokušali da shvate o čemu govori".

Francuski ministar obrazovanja rekao je da bi nastavnica trebalo da bude suspendovana zbog svog zahteva, koji je iznela na dan kada je policija ubila Meru nakon njegovog ubilačkog pohoda na jugu Francuske.

Francuski dnevnik "Mond" juče je pisao da je Mera, koji je u protekle dve sedmice ubio tri vojnika i četiri osobe, dolazio i u Izrael jer su mu u pasošu pronađeni pečati o ulasku.

Mera, koji je rekao da je inspirisan Al kaidom da ubije sedam osoba poginuo je pošto je pogođen hicem u glavu dok je tokom sukoba sa policijom iskočio sa prozora zgrade.

Sarkozi je Merahova ubistva nazvao terorističkim napadom i najavio progon ljudi koji prate ekstremističke internet stranice.

"Od sada, biće kažnjena svaka osoba koja iz navike pregleda internet stranice koje propagiraju terorizam ili pozivaju na mržnju ili nasilje. Francuska neće tolerisati ideološka učenja na svom tlu", rekao je Sarkozi.

2024 © - Vesti online