Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 17.03.2012.
10:57
Srna A

Zašto je Bin Laden hteo da ubije Obamu?

Vođa terorističke mreže Al kaida Osama bin Laden naredio je ćelijama u Avganistanu i Pakistanu da obore avion u kome su bili predsednik Barak Obama i general Dejvid Petrus.

Obama je na čelu nevernika : Bin Laden
 

Prema dokumentu, koji je pronađen u kompleksu u kome je u maju prošle godine ubijen Bin Laden, navodi se da je vođa Al kaide naredio svom zameniku Ajtahu Abd al Rahmanu da se mreža usresredi na napade u SAD, a ne na muslimanske zemlje.

Bili na meti:  Obama i Petrus

Bin Laden je rekao Rahmanu da bi bez Obame SAD "zapale u krizu", jer je potpredsednik Džozef Bajden "nepripremeljen" za posao, piše "Vašington post".

On je, takođe, pokazao poštovanje prema Petrusu.

Bin Laden u dokumentu na 48 strana navodi da je razlog za fokusiranje na njih to što je "Obama na čelu nevernika" i njegova eliminacija dovela bi do toga da Bajden preuzme dužnost.

"Bajden je potpuno nepripremljen i to će dovesti zemlju u krizu. Što se tiče Petrusa, on je čovek trenutka i njegovo ubistvo promenilo bi tok rata u Avganistanu", smatra Bin Laden.

Bin Laden je naložio Rahmanu da upotrebi pakistanskog teroristu Iljasa Kašmirija za taj napad.

On je dodao da ne treba štedeti napora na planiranje i provođenje napada u SAD. On je naložio Rahmanu da "traži braću u svim regionima koji mogu da rade u SAD, ili da žive tamo ili da lako mogu da putuju", piše Bin Laden.

Bin Laden je naglasio nekoliko problema u medijskoj strategiji Al kaide.

Obamina administracija je već prestala da koristi termin rat protiv terorizma da ne provocira muslimane, ističe Bin Laden i dodaje da umesto toga koriste rat protiv Al kaide, kako bi narušili njenu reputaciju među muslimanima.

Bin Laden je predložio nekoliko alternativnih imena za Al kaidu, uključujući Monoteizam i Grupa "Džihad".

Grupa je nameravala da izvede napad na 10. godišnjicu 11. septembra. Adam Gadan, jedan od savetnika Bin Ladena, rekao mu je koje televijske stanice bi bile najbolje za prikazivanje video-snimka povodom godišnjice.

"Snimak treba poslati mrežama Ej-Bi-Si, Si-Bi-Es, En-Bi-Si i Si-En-En, možda mreži PBS i 'Glasu Amerike'. Što se tiče 'Foks njuza' pustite ih neka umru u svom besu", piše Gadan.

On navodi da su sa profesionalne tačke gledišta svi na istom nivou, osim "Foks njuza", koji ne poseduje nikakvu objektivnost. Američki zvaničnici rekli su da pretnje protiv Obame i Petrusa nisu ozbiljne.

POVEZANE VESTI

Subota 17.03.2012. 11:11
zato sto je izdao svoju veru, tako nekako.
Subota 17.03.2012. 13:14
Obama ce jos dugo na ime Osama, da skuplja politicke poene za predstojece izbore u USA,. Kao ova "montirana" izjava da ce USA propasti bez Obame... Sad bi narod USA trebalo da VERUJE teroristi Bin Ladenu. Sto ce uspeti sa obzirom na pismenost gradjana USA
Subota 17.03.2012. 18:08
http://www.youtube.com/watch?v=3MN9iTtIJcE&feature=fvst
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online