Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 14.03.2012.
17:49 >> 18:01h
Vestionline A

Ispovest i poslednje poruke dece iz autobusa smrti

Šta se tačno dešavalo u autobusu u kome su poginula 22 belgijska deteta, saznalo se od devojčice koja je preživela nesreću i povređena uspela da se telefonom javi ocu.

Potpuno smrskan autobus u kome su se nalazila deca

"Bio je mrak, osetila sam jak udarac. Stolice su počele da lete po autobusu, a ja sam ostala zaglavljena između dva sedišta", ispričala je u kratkom razgovoru svom ocu devojčica kojoj su slomljene obe noge i ruka.

Ova devojčica je imala sreću da preživi stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je 22 njenih školskih drugara poginulo, a troje se i dalje u bolnici bori za život.

Belgijski mediji danas su objavili i poslednje poruke koje su deca razmenila sa svojim porodicama dok su se vraćali kući.

"Najdraži moji, mama, tata i Jakob. Ovde je vrlo hladno. Hrana je vrlo ukusna. Sve je super kada skijamo. Ali nedostajete mi", jedan je od zapisa na blogu koji su pisala deca iz dve belgijske škole.

Samo neki su imali sreću da se vrate kućama

Deca su svoje doživljaje sa skijanja delila sa porodicama preko bloga gde su postavljali pozdrave, fotografije i opisivali anegdote. To je sada roditeljima sve što je ostalo.

"Ćao, mama i tata. Ovde je zaista lepo. Pozdravite deku i baku. Vidimo se u sredu", poruka je jednog dečaka.

"Ćao mama i tata. Ovde je super iako moj "ajpod" ne radi. Odjavljujem se sad jer želim da uživam u poslednjem danu koji provodimo ovde. Još malo sve je gotovo", napisao je drugi učenik.

Pored belgijske dece u autobusu se nalazilo se i deset malih Holanđana, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova Holandije. Desetoro holandske dece pohađalo je škole u dva sela u susednoj Belgiji, izjavio je za AFP Ad Mejer, portparol Ministarstva, odbivši da kaže da li su ta deca preživela udes.

Autobus sa 52 ljudi je sinoć skrenuo i udario u betonski zid jednog tunela na autoputu. Poginulo je 28 ljudi, od čega 22 deteta, a još 24 dece je u bolnici. Školska deca uzrasta od oko dvanaest godina iz dve škole u Flandriji, u Belgiji, vraćala su se sa skijanja tokom zimskog raspusta.

Istražitelji na mestu nesreće izjavili su za belgijski list "L soar" da je uzrok nesreće najverojatnije prevelika i neprilagođena brzina. "Autobus se kretao velikom brzinom, sigurno brže od 100 km/h koliko iznosi ograničenje brzine na ovom delu autoputa", rekao je jedan istražitelj.

Sreda 14.03.2012. 18:10
Mene je ovo danas bas potreslo...Sirota deca..roditelji..o majko Bozija..pomozi da nekako prebole.. I onda se malopre setih bebica u Banja Luci..koje su umrle zbog sankcija...setih se nase dece sa kosova sto izgibose..setih se Milice Rakic...mnogo nase dece..ne smem spominjati Jasenovac...oci...cenzura.... Da li je iko ovako iskreno kao mi danas njihovu..da li je neko tako zalio nasu decu..srpsku...naveo sam par primera..ima ih na hiljade... Naravno..i dalje se tresem zbog ove neduzne dece..ali voleo bih da je neko bar sa zapada..isto tako plakao zbog nase dece... Ili nas smatraju nizom rasom...??? Sme li neko da ih pita..osim..evo mi..
Sreda 14.03.2012. 18:20
TUGA !!!!!!!!! sta drugo reci.......
Sreda 14.03.2012. 18:59
Potresla me je ova vest! Ne dao Bog nikome!!!!!!!!!!!!!!!!! Moje sausesce porodicama .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online