Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 12.03.2012.
13:04
O. Ikodinović - Vesti A

Duhovni i privredni preporod Rusije

Novoizabrani predsednik Rusije Vladimir Putin priprema se da po treći put kroči u Kremlj, na šest godina. U prva dva mandata on je obnovio i uzdigao Rusiju iz ponora devedesetih, ali pitanje koje zaokuplja svet i celokupnu rusku javnost jeste - šta donosi nova Putinova era?

Nišani budućnost: Vladimir Putin spremno dočekao pobedu na izborima


- Prvi put - to je bila reanimacija (oživljavanje) zemlje, drugi put - to je bila rehabilitacija (oporavak) zemlje, a sada počinje njen fizički i duhovni razvitak, njene ekonomije i svih oblasti - rekao je Dmitrij Peskov, Putinov portparol gostujući na Prvom kanalu ruske televizije.


On je rekao da Putin ima osmišljen detaljan program daljih akcija i da zato njemu nije neophodno postavljati pitanje: "Pa, šta ćemo sada da radimo?".


- On dobro zna kuda ide, šta će i kako raditi, kada i s kim - pojasnio je Peskov. Ovaj zvaničnik je saopštio i da je Vladimir Putin u prethodnih nekoliko dana u Sočiju razmatrao sastav buduće vlade sa aktuelnim predsednikom Dmitrijem Medvedevom.
Ranije, Putin je rekao da će mesto premijera ponuditi Medvedevu i ocenio je da "neophodna ozbiljna obnova kadrovskog sistema", ali i da se istovremeno mora sačuvati "jezgro profesionalaca".


Vladimir Putin će dužnost šefa države preuzeti 7. maja.

Monahinje glasale preko Hrista


Šef izborne komisije u Verhoturju, duhovnom centru Urala, rekao je da su sve monahinje manastira Pokrovskog prepustile izbor budućeg šefa države Isusu Hristu. One "nisu bile spremne da svoj glas daju nijednom kandidatu, već su na listiću napisale - Ja sluškinja Božja poveravam Gospodu našem Isusu Hristu da izabere dostojnu glavu državi". Monahinje su inače izašle prvi put na izbore, a komisija smatra da ih one nisu bojkotovale, niti precrtale tako da su listići priznati kao važeći.

 

Putin kao car Solomon


Poglavar Ruske pentekostalne crkve, koja ima 400.000 vernika, Sergej Rjahovski, uputio je naknadno čestitku pobedniku Putinu. "Kao nekada biblijski car Solomon, vi ste izabrani da vladate brojnim narodom, molitveno vam želim da vam Gospod daruje kao i Solomonu srce razumno, kako bi sudili narodu i razlikovali dobro od zla", poručuje Rjahovski koji pri tom tvrdi da je većina pripadnika ove crkve protestantske orijentacije glasala za Putina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.03.2012. 13:09
"- Prvi put - to je bila reanimacija (oživljavanje) zemlje, drugi put - to je bila rehabilitacija (oporavak) zemlje, a sada počinje njen fizički i duhovni razvitak" I Tadic bi 3 puta ..... prva dva klinicka smrt zemlje a sada fizicki i duhovni ukop
Ponedeljak 12.03.2012. 16:30
Ziv nam bio Volodja! Dace Bog pa i mi da krenemo tim putem......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online