Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 10.03.2012.
19:53
Beta A

Skup protiv Putina održan u Moskvi

Više od 20.000 demonstranata učestvovalo je danas na protestima u Moskvi protiv pobede Vladimira Putina, što je znatno manji broj u odnosu na ranije demonstracije protiv prevara na parlamentarnim izborima.

Foto Arhiva
 

Ovo ukazuje, kako navodi AP, da je opozicioni pokret gubi snagu. Protest je završen mirno ali su levičarski opozicioni vođa Sergej Udalcov i dvoje njegovih pristalica privedeni ubrzo posle završetka skupa kada su pokušali da odšetaju do obližnjeg Puškinovog trga.

Putin, koji je bio predsednik Rusije od 2000. do 2008. godine pre nego što je postao premijer zbog ograničenja broja uzastopnih mandata, izabran je u nedelju ponovo za predsednika sa 64 odsto glasova.

Njegova odluka da se ponovo vrati na predsedničku funkciju razbesnela je opozicione aktiviste koji su se umorili od njegovog vladanja čvrstom rukom.

Posle parlamentarnih izbora u decembru, za koje je opozicija optužila vlast za manipulacije u korist Putinove partije, izbili su protesti koji su okupljali preko 100.000 ljudi.

Na današnjem manjem skupu demonstranti, opkoljen stotinama pripadika snaga bezbednosti, uzvikivali su "Mi smo moć".

Posmatrači su uprkos brojnim kršenjima propisa ocenili da su predsednički izbori bili više fer nego oni parlamentarni u decembru i da se Putinova pobeda ne dovodi u pitanje.

Demonstranti su međutim rekli da ne priznaju rezultate izbora. "Ovo nisu bili izbori. Ovo nije predsednik", pisalo je na natpisu iznad podijuma.

Opozicioni vođa Gari Kasparov je ponovio taj stav.

"Ovo nisu bili izbori. Ovo je bila specijalna operacija jednog mangupa koji je želeo da se vrati u Kremlj", rekao je on.

U Sankt Peterburgu policija je privela oko 40 ljudi od nekoliko stotina njih koji su učestvovali u neprijavljenom protestu.

U ponedeljak, dan posle predsedničkih izbora moskovska policija je uhapsila oko 250 ljudi, uključujući Sergeja Udalcova koji se zadržao na centralnom trgu posle kraja protestnog skupa.

POVEZANE VESTI

Subota 10.03.2012. 19:56
Било је ово пријављивање за добровољни рад у сибирским рудницима... Доста народа жељно посла...
Subota 10.03.2012. 20:38
Groteska, treba ponavljati izbore dok Gari Kasparov ne bude izabran? Ja znam da kada bi taj klovn bio predsednik mnogi na zapadu bi mirno spavali i navalili da opljackaju Rusiju i uniste njen narod, kao sto su vec vise puta pokusavali kroz istoriju. Ovako, Putin je nada ne samo Rusa, nego celog covekoljubivog i slobodarskog sveta, sitog siledjistva, prozirne pljacke i lazi Amerike, Engleske i EU.
Subota 10.03.2012. 19:59
Nema vise lake love za setnje, sad cete u Sibir na posao i nema ogranicenja prostora za demonstracije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online