Subota 15. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 02.03.2012.
15:27 >> 15:35h
Vestionline A

Svi Putinovi hitovi

Favorit na ruskim predsedničkim izborima u nedelju, premijer Vladimir Putin, često šokira javnost svojim govorom. Agencija Frans Pres (AFP) donosi pregled njegovih izjava kroz vreme, koje su u javnosti imale najviše odjeka.

Samoljublje - "A ja se ne vređam kad me vi od jutra do mraka poganite izmetom" - 2012. godine glavnom uredniku moskovskog opozicionog radija, Alekseju Venediktovu.

Berluskoni - "Jedan je od najboljih političara Evrope, uprkos svom skandaloznom stavu prema ženama" - 2011. godine pošto je italijanski premijer podneo ostavku.

Hilari Klinton - "Prvo što je državna sekretarka rekla jeste da izbori nisu bili ni pošteni ni pravedni. Aktivisti u Rusiji su samo to čekali, pa da se, uz svesrdnu podršku Stejt dipartmenta, late svoga posla" - posle velikih protesta u decembru 2011. godine, kojima je opozicija ukazala na izborne nepravilnosti.

Šakali - "Ima na nesreću u našoj zemlji ljudi koji su kao šakali pred stranim ambasadama... Računaju na pomoć stranih finansijskih fondova" - 2008. godine.

Obrezivanje - "Ako ste spremni da postanete najradikalniji islamista i da se obrežete, ja vas pozivam u Moskvu. Preporučiću da vas operišu tako da vam više nikad ništa ne izraste" - 2002. godine zapadnom novinaru koji mu je postavio pitanje o ruskim ubistvima u Čečeniji.

Apsolutni demokrata - "Ja sam čist i apsolutni demokrata. Od smrti Mahatme Gandija nemam sa kim da razgovaram" - 2007. godine.

SAD - "Katkad mi se čini da Amerika ne traži saveznike, već vazale... Ljudima je puna kapa diktata samo jedne zemlje" - 2011. godine.

Lično bogatstvo - "Što se tiče večitih glasina o mojoj finansijskoj situaciji... to su 'rekla-kazala' gluposti. Sve su to iskopali iz vlastitog nosa i razmazali po novinama" - 2008. godine.

Robija - "Osam godina sam veslao kao galiot, i danju i noću. Potpuno sam zadovoljan učinjenim" - 2008. godine po isteku drugog predsedničkog mandata.

Velika sila - "Rusija je velika sila. Nema čega, a ni koga da se boji" - 2000. godine.

Hodorkovski - "Taj čovek je okrvavio ruke" - 2010. godine o bivšem naftnom magnatu Mihailu Hodorkovskom, koji je tada čekao drugo suđenje po optužnici za pranje novca i proneveru.

Lenjin - "Ja sam protiv toga", odgovorio je Putin 2000. godine na pitanje treba li Lenjinove ostatke izneti iz mauzoleja i pokopati.

Libija - "Gadafi je izmislio novu monarhiju... pokvarenu, prljavu, nenormalnu, sve što želite, no, to je tako. Čemu je bila potrebna vojna intervencija u tom sukobu? Zar nema i drugih pokvarenih režima u svetu? Hoćemo li i te zemlje bombardovati?" - 2011. godine.

Opozicioni protesti - "Znam da su tim studentima dali nešto novca. Normalno je da ih plaćaju i da ti omladinci nešto zarade" - ironičan osvrt na prve velike opozicione proteste u decembru 2011. u Moskvi, na kojima se okupilo nekoliko desetina hiljada ljudi.

Ana Politkovska - "Ta novinarka je bila oštroumna kritičarka vlasti. No, njen uticaj na politički život Rusije bio je potpuno beznačajan" - 2006. godine posle ubistva poznate novinarke, koje još nije rasvijetljeno.

Svinja - "Kako će ta svinja da proživi ostatak svog života?" - 2010. godine o ruskom špijunu koji je otkrio tajne SAD-u i prebegao.

SSSR - "Pad SSSR-a bila je najveća geopolitička katastrofa prošlog veka" - 2005. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 02.03.2012. 18:21
Predsednik mora biti ostar i direktan a ne tunjav i blentav kao nas.
Petak 02.03.2012. 15:48
"Apsolutni demokrata - "Ja sam čist i apsolutni demokrata. Od smrti Mahatme Gandija nemam sa kim da razgovaram" - 2007. godine." AAAAAAAAAA, KAKAV LIK, VLJADIMIIIIIRRRRRRR!
Petak 02.03.2012. 17:55
E, DA JE NAS PREDSEDNIK OVAKAV.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online