Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.02.2012.
01:48
Fonet A

Romni kandidat, neka se pripremi Obama

Bivši guverner Masačusetsa Mit Romni pobedio je na predizborima u američkoj saveznoj državi Floridi, prikupivši 46,4 odsto glasova, a njegov glavni protivkandidat iz redova Republikanske stranke Njut Gingrič osvojio je 31,9 odsto glasova. Na trećem mestu bio je Rik Santorum s 13,4 odsto glasova, a četvrti Ron Paul sa sedam odsto glasova. Naredni, u seriji republikanskih unutarstranačkih predizbora, održavaju se u subotu u Nevadi.

Najverovatniji kandidat Republikanske partije: Mit Romni

Međutim, već sada je jasno da je trka završena i da će Romni osvojiti nominaciju Republikanske stranke. On nije dozvolio da ga poljulja poraz od Gingriča u Južnoj Karolini.
 

Na Floridi je nastupio agresivno, vodio je uglavnom negativističku kampanju u kojoj je napadao Gingriča, koji mu nije ostao dužan.
 

Na kraju su, kao kažu američki politički analitičari, presudile finansijske mogućnosti.
Romni je prikupio više novca, imao je skuplju kampanju i to se isplatilo.
 

Romni je ubeđen da u stranci više nema ozbiljnih protivkandidata za nominaciju i to je pokazao je u svom pobedničkom govoru u kojem se okomio na na Baraka Obamu, piše Vašington post.


"Voditi državu znači preuzeti odgovornost, a ne tražiti izgovore. Gospodine predsedniče, izabrani ste da nas vodite. Umesto toga, odlučili ste slediti druge. Sada je vreme da se maknete s puta", rekao je Romni.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 02:09
To vise nikog u Svetu ne interesuje ko ce biti buduci predsednik USA. Samo se smenjuju face i nova imena...nista se tu ne menja u pohodu na totalnom dominacijom sveta. Ameri moraju sami iznutra da menjaju svoj dvopartijski sistem ( to je kao kod nas ranije da su postojale samo 2 partije JUL i SPS - pa ti glasaj!) Isto je u USA republikanci i demokrate ...nije-nego .Tamo se pitaju samo banke , naftasi, i vojni lobiji gde kad i koju drzavu pokoriti ili unistiti. a sopstveni narod onepismeniti (zatupeti),manipulisati ,i vladati narednih 1000 god,lako !
Četvrtak 02.02.2012. 02:17
Evo kako radi dobro uigran scenario prolecnih "revolucija" u arapskom svetu i kako se vodi medijski rat (koji kod nas jos traje) http://lizzie-phelan.blogspot.com/2012/01/new-york-times-interview-with-lizzie.html http://www.advance.hr/vijesti/veliki-intervju-novinarke-lizzie-phelan-za-new-york-times-po-pitanju-libije-i-sirije/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online