Petak 18. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.12.2011.
16:18
matrixworld-hr.com A

Pileće meso sadrži arsen koji izaziva rak!

Pileće meso koje se prodaje u radnjama u SAD-u sadrži arsen, hemikaliju koja u velikim količinama uzrokuje rak, konačno je priznala FDA - Američka Administracija za Hranu i Lekove! I još gore, u svom vlastitom istraživanju, FDA navodi da se arsen dodaje u hranu za piliće i završava u njihovom mesu, i kao takvog ga svi mi konzumiramo.

U studiji FDA se navodi da su analizom 100 pilića koji su jeli Roxarsone nađene visoke koncentracije neorganskog arsena, kao suprotnost organskom arsenu koji se prirodno pojavljuje u jetri pilića koji ne jedu Roxarsone.

Arsen se dodaje u hranu za piliće i završava u njihovom mesu, i kao takvog ga svi konzumiramo
 

Neorganski arsen je puno otrovniji nego organski. U članku phillyburs.com stoji: da je FDA izjavila kako su količine dodanog arsena zapravo male i da se to slobodno može zanemariti jer u tako malim količinama nije otrovan za ljude. (Osim što čitav životni vek jedemo arsen – opaska autora).

Roxarsone je već dugo tema raznih udruženja za zaštitu okoline

Inače, Roxarsone je već dugo tema raznih udruženja za zaštitu okoline, zbog njegovog zadržavanja u pilećim otpacima kao i brige za zdravlje ljudi koji žive u područjima velikih uzgajivača pilića. Do ove studije, niko ko se bavi "pilićarskom" industrijom kao i sama FDA nisu priznavali da arsen iz hrane završava u pilećem mesu. Bajkovito su tvrdili da se on izlučuje u pilećem izmetu.

Natural Njuz u svom članku o arsenu u pilećem mesu navodi: da proizvođač Pfizera

NAPOMENA: pileći otpaci se koriste u prehrani goveda koja se pak koriste za npr. hamburgere.

– Alpharma povlači svoj proizvod, ali samo iz SAD-a, a iz ostalih zemalja ne. U ostalim zemljama ostaje u prodaji ukoliko vlasti ne odrede drugačije!


Tako dolazi i do paradoksa – u SAD-u je sve veća kampanja protiv sirovog domaćeg mleka ili prirodnih sokova, navodeći da su ti proizvodi nepotvrđeni lekovi. Znači, u redu je jesti arsen, ali prirodne proizvode nije?!

Komentar Matriks Vrlda: Ko zna koju stočnu hranu za perad i ostale životinje koriste u našoj regiji, što ta hrana uopšte sadrži i da li iko to kontroliše?!

Ukoliko ne uzgajate svoju vlastitu hranu, od srca vam preporučujemo da kupujete domaće meso i mesne proizvode direktno od seljaka proizvođača. Što je sigurno, sigurno je.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online