Četvrtak 15.12.2011.
16:18
matrixworld-hr.com

Pileće meso sadrži arsen koji izaziva rak!

U studiji FDA se navodi da su analizom 100 pilića koji su jeli Roxarsone nađene visoke koncentracije neorganskog arsena, kao suprotnost organskom arsenu koji se prirodno pojavljuje u jetri pilića koji ne jedu Roxarsone.

Arsen se dodaje u hranu za piliće i završava u njihovom mesu, i kao takvog ga svi konzumiramo
 

Neorganski arsen je puno otrovniji nego organski. U članku phillyburs.com stoji: da je FDA izjavila kako su količine dodanog arsena zapravo male i da se to slobodno može zanemariti jer u tako malim količinama nije otrovan za ljude. (Osim što čitav životni vek jedemo arsen – opaska autora).

Roxarsone je već dugo tema raznih udruženja za zaštitu okoline

Inače, Roxarsone je već dugo tema raznih udruženja za zaštitu okoline, zbog njegovog zadržavanja u pilećim otpacima kao i brige za zdravlje ljudi koji žive u područjima velikih uzgajivača pilića. Do ove studije, niko ko se bavi "pilićarskom" industrijom kao i sama FDA nisu priznavali da arsen iz hrane završava u pilećem mesu. Bajkovito su tvrdili da se on izlučuje u pilećem izmetu.

Natural Njuz u svom članku o arsenu u pilećem mesu navodi: da proizvođač Pfizera

NAPOMENA: pileći otpaci se koriste u prehrani goveda koja se pak koriste za npr. hamburgere.

– Alpharma povlači svoj proizvod, ali samo iz SAD-a, a iz ostalih zemalja ne. U ostalim zemljama ostaje u prodaji ukoliko vlasti ne odrede drugačije!


Tako dolazi i do paradoksa – u SAD-u je sve veća kampanja protiv sirovog domaćeg mleka ili prirodnih sokova, navodeći da su ti proizvodi nepotvrđeni lekovi. Znači, u redu je jesti arsen, ali prirodne proizvode nije?!

Komentar Matriks Vrlda: Ko zna koju stočnu hranu za perad i ostale životinje koriste u našoj regiji, što ta hrana uopšte sadrži i da li iko to kontroliše?!

Ukoliko ne uzgajate svoju vlastitu hranu, od srca vam preporučujemo da kupujete domaće meso i mesne proizvode direktno od seljaka proizvođača. Što je sigurno, sigurno je.

2024 © - Vesti online