Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.12.2011.
12:56
Vesti A

Doživotna robija za ubistvo bivše supruge

Milan - Dani Sušec (58) osuđen je u ponedeljak u Brizbejnu na doživotnu robiju zbog ubistva bivše supruge Raeline Sušić (50), od koje se razveo 2008. godine.

Žrtva: Raelin Sušić

Tokom desetodnevnog pretresa pred Vrhovnim sudom Kvinslenda rečeno je da je Sušec "strašno želeo" da se pomiri s Raelinom, da joj je na Dan zaljubljenih poslao dve čestitke, ali je četiri dana kasnije, 18. februara 2010, usmrtio udarcima noža.

Sušec, vozač autobusa, izjasnio se da nije kriv za ubistvo bivše žene, radnice "Blu Ker" u Istern Hajtsu, u Ipsviču.
 

U svojstvu svedoka, pred sudom je svedočio i njihov sin Dani koji je rekao da je pronašao roditelje kada je došao kući - majku već mrtvu na podu, a oca s ranama po stomaku i grudima.
 

Tužilac Sara Fernden rekla je poroti da Kruna zastupa optužbu da je ljubomorni Sušec usmrtio ženu, a zatim naneo rane sam sebi, kako bi izgledalo da je ubio ženu u samoodbrani.
 

Barister Danija Sušeca Greg Mekgvajer uveravao je porotu da neće biti u stanju da bez osnovane sumnje utvrdi da je njegov klijent sebe ranio, da je imao nameru da ubije ili da nije postupao u samoodbrani.

Tužilac je izneo da su Sušecovi bili u braku tridesetak godina i da su imali troje

SUDIJA: Opak napad

Sudija Džin Dalton opisala je napad kao "opak" i rekla da nema dokaza da je Sušec pokazao kajanje. Ona je dodala da je "tužno što je Sušec odlučio da ubije ženu kad je saznao da će njegov sin, koji je iz kuće izašao na tridesetak minuta, moći da je nađe mrtvu".
- Dani je ostavio utisak kao najiskreniji sin, pažljiv, pun ljubavi i zrelosti. Za ponos svakog oca. To pokazuje sebičnost i nedostatak žaljenja optuženog, da ga pusti da uđe u kuću i zatekne takvu scenu. To je bio način na koji ste ga iskoristili - kazala je sudija izručući presudu.

dece. Niz godina proveli su u Maunt Ajzi, a zatim u kući koju je kupio njihov sin Danijel, u ulici Vivijen, u Ipsviču. Ferdenova je dodala da su godinu dana posle razvoda bivši supružnici nastavili da žive pod istim krovom - Raelina Sušec u pomenutoj kući, a Dani Sušec u prikolici u dvorištu. Tužba je navela i da su pojedine kolege pokojne žene svedočile o njenim brigama jer je Sušec primoravao da se pomire.
 

Sin Danijel pronašao je majku na podu kuhinje, a oca u dnevnoj sobi. Oboje su imali po tri rane od noža. Raelina nije davala znake života, dok je Milan po dolasku hitne pomoći prevezen u bolnicu i zbrinut. Utvrđeno je da je u očima imao tragove bibera, a kad je pred sudom saslušana traka telefonske službe za hitne slučajeve koju je Sušec nazvao, čulo se kako navodi da mu je bivša žena sasula biber u lice i napala ga nožem, ali da ju je on izbo.


Za razliku od tvrdnji Sušeca, tužba je dokazivala da Raelina kobnog dana nije držala nož. Tokom procesa pozvano je ukupno 58 svedoka, a pošto su izneti dokazi, porota je optuženog proglasila krivim.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online