Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.11.2011.
13:17
Vestionline A

Hitler i Eva su umrli od starosti u Argentini

Da li ste se ikada pitali zašto su mnogi nacistu posle Drugog svetskog rata izabrali baš Argentinu za svoje skrovište?! Možda zato što se tamo nalazio firer?! Naime, prema jedonj od teorija Adolf Hitler i njegova žena Eva Braun umrli su od starosti u vili na argentinskom jezeru Nahuel Huapi u Patagoniji. Za sobom su ostavili dve ćerke, a rezidencija u kojoj su živeli je sada na prodaji.

Vila na obali argentinskog jezera u kojoj su, navodno, u miru živeli i umrli Adolf Hitler i Eva Braun 

Zvanična verzija i istorija kažu da se Hitler ubio 30. aprila 1945. u svom bunkeru u Berlinu. Eva Braun, njegova supruga na jedan dan, ubila se cijanidom. Prema Hitlerovim instrukcijama, oba tela su spaljena. Svet nikad nije dobio neosporne dokaze za ovu, danas opšteprihvaćenu verziju događaja.


Nacionalni park Nahuel Huapi smešten je u podnožju Anda, uz granicu sa Čileom. Javna tajna je da je najveći grad u ovoj oblasti Bariloče, nazvan i mala Švajcarska, postao i nacističko uporište posle Drugog svetskog rata.


Lokalne priče kažu da je tamo kratko živeo i doktor Jozef Mengele. U ovom mestu boravio je i Martin Borman, čija sudbina nikada nije razjašnjena, kao i Adolf Ajhman koga su 1960. pronašli agenti Mosada.Pitanje je zašto su svi oni daošli baš ovde? Teorije zavere daju neke odgovore.


Unutrašnjost navodnog Hitlerova gnezda ima sličnosti sa njegovom vikendicom Berghof u bavarskim Alpama. Spavaće sobe povezane su kupatilima, ormari su isti kao oni na Alpima, a u vrtu je senica. Mali put vodi do obale jezera sa mestom za brod ili hidroavion, kojima se nekad dolazilo do imanja. Vila Inalko, baš kao i Berghof, vidljiva je samo sa jezera. Sa drugih strana je u potpunosti skrivena šumama. Ima sopstvene poljoprivredne površine i domaće životinje. Nudi se kao savršeno mesto za beg od ostatka sveta.

Hitler i Eva gajili ćerke, a dubler i glumica umrli su za vođu


Teorija prema kojoj je Hitler umro 1962. u tajnom nacističkom raju u Argentini poznata je od ranije. Ponovo su je oživela dva britanska istraživača u knjizi "Sivi vuk: Adolfov beg". Istoričar i novinar Džerard Vilijams i reditelj specijalizovan za ratnu istoriju Sajmon Danstan tvrde da je previše dokaza da je Adolf Hitler lažirao svoju smrt i pobegao u Južnu Ameriku da bi se verovalo u priču iz školskih udžbenika.


"Nije nam bila namera da ponovo pišemo istoriju. Ali, ne postoje forenzički dokazi za Hitlerovu smrt, a svedočanstva o begu i životu u Argentini su uverljiva", rekao je Vilijams.


Ova dvojica istraživača smatraju da su Hitler i Eva iscenirali samoubistva i pobegli uz pomoć američkih agenata kojima su za uzvrat dali pristup ratnoj tehnologiji nacista. Firera i Evu Braun "odglumili" su jedna glumica i Hitlerov dubler za koje se u ono doba verovalo (i pisalo u novinama) da ih ima nekoliko.


Muškarac i žena ubijeni su za spas svog vođe. Jedan od najzanimljivijih detalja iz knjige je da je Eva Braun Hitleru u Argentini rodila dve ćerke, kao i da su se Hitler i njegova dugogodišnja ljubavnica kasnije razveli. Pravi datum Hitlerove smrti navodno je 13. februar 1962.

Kada su ruske snage ušle u Berlin i zauzele Hitlerov bunker, nacisti su već objavili vest da je firer umro kao heroj. Staljin je prvo sumnjao i zahtevao dokaz. Moskva je godinama kasnije saopštila da su sovjetski obaveštajci pronašli spaljena tela u dvorištu iz koga se ulazilo u bunker. Navodno su pokopana na tajnoj lokaciji van grada, a nekoliko puta su potom premeštana. Tela su 1970. godine ekshumirana i kremirana, a pepeo je prosut u reku Biaric. Sovjeti su rekli da ne žele da Hitlerov grob postane svetilište neonacista.

Autori knjige, s druge strane, detaljno opisuju Hitlerov beg. Tri dana pre zvanične smrti, 27 aprila Hitlerovo mesto je zauzeo dubler, a Evino glumica. Njih dvoje su iz Berlina prvo otišli u Tonder u Danskoj, a zatim su se vratili u nemački grad Travemund. Tamo su se ukrcali u avion za špansku vojnu južno od Barselone.


Španski fašistički general Franko im je nabavio do Kanarskih ostrva, odakle su se ukrcali u podmornicu. Sledeća destinacija bila je argentinski Mar del Plata. Za Berlin pod granatama to je bio znak da se izvrši egzekucija dva dublera.

Da li je Hitler poslednjih 17 godina svog života proveo na udobnom ranču u Patagoniji?


"Knjiga je obično smeće, kao i tvrdnje njenih autora", odgovara jedan od vodećih britanskih istoričara Gaj Volters. "Trebalo bi da se stide što iznose takve besmislice", dodaje ovaj istoričar.


Jedino s čime se slaže je da famozni deo Hitlerove lobanje, koju čuvaju Rusi, a koja ne pripada nacističkom vođi. U knjizi se, naime, ponavlja tvrdnja koju su izneli i američki naučnici posle DNK analize pre dve godine. Lobanja, koja se trenutno nalazi u ruskom državnom arhivu, i za koju se tvrdilo da je firerova, pripada ženi mlađoj od 40 godina.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Kako je umro Hitler?
Ponedeljak 28.11.2011. 14:33
званичној историји сигурно не.
Ponedeljak 28.11.2011. 15:04
Vrlo moguce, samo fali Vatikan. Da su istrazivanja dovela do zakljucka da je uz pomoc SAD i Vatikana pobegao u Argentinu bio bi pun pogodak.
Ponedeljak 28.11.2011. 16:11
dali je djindjic mrtav pitajmo se i to ja nisam video djindjicevu glavu da je izasla iz kola ja tvrdim da je djindjic ziv djindjic je radio za zapad izvrsio je naredjenje da se skine srpski heroj SLOBODAN MILOSEVIC i sada djindjic zivi u americi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online