Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.11.2011.
10:33
Vestionline A

Ameri ne daju vojne podatke Rusiji

Sjedinjene Američke Države obustaviće davanje podataka Rusiji o broju i rasporedu vojnika i konvencionalnom naoružanju o Evropi, sve dok ta zemlja ne nastavi da se pridržava Sporazuma o konvencionalnom naoružanju, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Stejt department nezadovoljan ponašanjem Rusije
 

U saopštenju portparola Stejt departmenta Viktorije Nuland, navodi se da su SAD spremne da nastave razmenu podataka sa Rusijom, ukoliko Moskva bude nastavila da ispunjava svoje obaveze iz Sporazuma o konvencionalnom naoružanju u Evropi.

"Mislimo da je važno da se preduzmu neke kontramere prema Rusiji i možda će ovo iskristalisati situaciju u pogledu povratka pregovorima", rekla je ona.

Iako je Rusija 2007. suspendovala sporazum, SAD i saveznici su nastavili da ispunjavaju svoje obaveze, pružajući Rusiji podatke o svojim snagama, javlja AP.

Američka agencija navodi da se očekuje da i evropski saveznici, takođe potpisnici CFE-a, obustave podelu infromacija sa Moskvom.

Ova suspenzija razmene informacija je uglavnom simbolična, navodi američka novinska agencija, budući da će SAD i njeni saveznici nastaviti da daju iste informacije drugim potpisnicima, uključujući ruske saveznike, kao što su Belorusija, koja ih može proslediti Rusiji.

Ruski moratorijum na važenje CFE stupio je na snagu u ponoć 12. decembra 2007.

Sporazumom je ograničen bio broj tenkova, aviona i drugog konvencionalnog oružja koji je mogao da bude raspoređen zapadno od Urala, ivice evropske Rusije.

Američka administracija je poboljšanje odnosa sa Rusijom proglasila prioritetom i neki napredak uočava, između ostalog, postizanjem sporazuma o ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja ("START-3"), koji je stupio na snagu ove godine, ali su razgovori zastali zbog tenzija oko američkih planova za instaliranje protivraketne odbrane u Evropi, navodi AP.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 11:54
Е сад сте их стварно зезнули! Као Русија не може сама да прибави све што треба. Па Руси имају шпијуне у целој вашој за шаку долара подмитљивој администрацији. Не би ме изненадило да пукне афера да је и неки председник шпијунирао за Русију иначе су сви највиши званичници имали ту част. А ви блебећете о неким подацима које сваки бољи хакер може да прибави. Пих!
Sreda 23.11.2011. 12:20
Mislim da Amere užasava hladnokrvnost i nepredvidivost dvojca Putin-Medvedev i njihovi indiferentni komentari, tipo, "ne slažemo se" "oni vole da budu svjetski policajci pa..eto neka nastave:)" i sl. Ranije su predvodnici ruskog naroda znali biti plahoviti za razliku od ovih plemića, koji poštuju tolerantnost...do jedne granice,koju ako pređu onda se ta tolerantnost preliva u kukavičluk i tu se počinje praviti šteta državi i narodu, što oni vrlo dobro znaju! Ne sumnjam da bi znali šta im je činjeti ukoliko USA peckanja pređu mjeru "finog ponašanja" :)! Naravno ovdje ne spadaju verbalne provokacije sezonaca-najamnika samozvanih potrparola,"politikologa i diplomata" alla Vuk D. i mala Čedna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online