Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 21.11.2011.
05:18
Smedia A

Izgladnjivali bebu da ne bi bila debela!?

Par iz američke savezne države Viskonsin optužen je za krivično delo zanemarivanja deteta. Naime, Kristofer i Meri Sulc iz grada Epltona optuženi su za izgladnjivanje svoje bebe. Njihovo objašnjenje izgladnjivanja deteta je da su se bojali da će ono postati gojazno.

Kristofer i Meri Sulc
 

Na rođenju, beba je težila nešto više od 3,6 kg. Navodno, beba je za četrnaest meseci dobila samo 2,3 kg na težini. Devojčica je rođena u julu 2010, a u septembru ove godine težila je nešto manje od 6 kg. Jedan lekar koji je pregledao devojčicu rekao je da dete nije uopšte imalo potkožnog masnog tkiva, dok je njegov kolega tvrdio da bi devojčica trebalo da teži najmanje 10 kg, prema medicinskim standardima težine.

Dok se nije otkrio pravi razlog, lekarima je neuhranjenost ove bebe predstavljala pravu misteriju. Mesecima su pratili njen napredak (odnosno nedostatak napretka). Tokom tog perioda, podvrgavali su je različitim testiranjima kako bi otkrili neki medicinski problem koji ometa dobijanje na težini. Pošto je beba primljena u bolnicu zbog neuhranjenosti, dobila je 400 grama u samo jednom danu.

Prvi signal da su roditelji odgovorni za takvo stanje bebe je bio kada su se jako uznemirili posle saveta lekara da bi beba trebalo kaloričnije da se hrani. Suprotno savetu doktora, roditelji su insistirali da bebu izvedu iz bolnice. Otac je tom prilikom izjavio da ne želi da imati gojazno ili debelo dete, te da se boji da će se beba ugojiti u bolnici. Kao jedan od razloga je naveo činjenicu da je i sam usled gojaznosti imao začepljenje arterije u dobu od 25 godina.

Roditelji su privedeni i optuženi za zanemarivanje i izgladnjivanje deteta. Kristofer Sulc, 35, pušten je uz kauciju, uz zabranu kontakta sa detetom. Meri Sulc, 36, je preliminarno saslušana i puštena kući kako bi mogla da se brineo ostalo troje dece. Zabranjen joj je bilo kakav kontakt sa bebom. Do sada, nema izveštaja o stanju, starosti ili težini preostalo troje dece ovog para. Posle završetka sudskog procesa, par bi mogao da se suoči sa godinu i po dana zatvora i 25.000 dolara novčane kazne.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.11.2011. 09:04
Bolesnici...koliko vidim gospodja je bas bucmasta..sto se nije ona bacila na izgladnjivanje da lici na zensko...a on je bogami muskarcina cim je mogao sa ovakvom da spava...
Ponedeljak 21.11.2011. 09:35
Какви дебили сачувај Боже! Сигуран сам да ће им затворска храна годити!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online