Ponedeljak 21.11.2011.
05:18
Smedia

Izgladnjivali bebu da ne bi bila debela!?

Kristofer i Meri Sulc
 

Na rođenju, beba je težila nešto više od 3,6 kg. Navodno, beba je za četrnaest meseci dobila samo 2,3 kg na težini. Devojčica je rođena u julu 2010, a u septembru ove godine težila je nešto manje od 6 kg. Jedan lekar koji je pregledao devojčicu rekao je da dete nije uopšte imalo potkožnog masnog tkiva, dok je njegov kolega tvrdio da bi devojčica trebalo da teži najmanje 10 kg, prema medicinskim standardima težine.

Dok se nije otkrio pravi razlog, lekarima je neuhranjenost ove bebe predstavljala pravu misteriju. Mesecima su pratili njen napredak (odnosno nedostatak napretka). Tokom tog perioda, podvrgavali su je različitim testiranjima kako bi otkrili neki medicinski problem koji ometa dobijanje na težini. Pošto je beba primljena u bolnicu zbog neuhranjenosti, dobila je 400 grama u samo jednom danu.

Prvi signal da su roditelji odgovorni za takvo stanje bebe je bio kada su se jako uznemirili posle saveta lekara da bi beba trebalo kaloričnije da se hrani. Suprotno savetu doktora, roditelji su insistirali da bebu izvedu iz bolnice. Otac je tom prilikom izjavio da ne želi da imati gojazno ili debelo dete, te da se boji da će se beba ugojiti u bolnici. Kao jedan od razloga je naveo činjenicu da je i sam usled gojaznosti imao začepljenje arterije u dobu od 25 godina.

Roditelji su privedeni i optuženi za zanemarivanje i izgladnjivanje deteta. Kristofer Sulc, 35, pušten je uz kauciju, uz zabranu kontakta sa detetom. Meri Sulc, 36, je preliminarno saslušana i puštena kući kako bi mogla da se brineo ostalo troje dece. Zabranjen joj je bilo kakav kontakt sa bebom. Do sada, nema izveštaja o stanju, starosti ili težini preostalo troje dece ovog para. Posle završetka sudskog procesa, par bi mogao da se suoči sa godinu i po dana zatvora i 25.000 dolara novčane kazne.

2024 © - Vesti online