Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 17.11.2011.
21:48
Vestionline A

I Rusi hoće bez viza u Evropu

Rusija i Evropska unija složile su se da odobre listu poteza ka uvođenju bezviznog režima o čemu će biti reči na decembarskom samitu u Briselu, saopštio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posle današnjeg sastanka sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Rusija korak po korak ka bezviznom režimu: Sergej Lavrov
 

"Razgovarali smo o pripremama za predstojeći samit (Rusija-EU ) u Briselu. Za svaku od četiri oblasti navedeni su konkretni koraci koji će obezbediti dodatne praktične predloge", rekao je Sergej Lavrov, dodajući da postoji značajan napredak u svakoj oblasti iz "mape puta" za viznu liberalizaciju.


"Važno je da postižemo napredak u našim odnosima i jačanju strateškog partnerstva uprkos globalnoj finansijskoj i ekonomskoj nestabilnosti", istakao je Lavrov.

On je naglasio da Rusija i EU "održavaju veze i pozitivnu dinamiku u želji da se usaglase zajednički koraci koji su neophodni za kratkoročno (turističko) bezvizno putovanje građana Rusije u EU".

"Dogovorili smo se da učinimo sve kako bi ova lista koraka bila usvojena na samitu, decembra u Briselu", kazao je Lavrov.

Ruski mediji objavili su uoči sastanka Lavrova i Eštonove informaciju iz vladinih izvora da je dokument usaglašen 95 odsto, ali da će do potpunog dogovora teško doći, jer Rusija traži da po ispunjavanju svih uslova iz "mape puta" za viznu liberalizaciju ona odmah stupi na snagu, s čime EU navodno nije saglasna.

Ti uslovi su zaštita ličnih dokumenata (biometrijski pasoši), borba protiv nelegalnih migracija, sporazum o readmisiji, zajedničko upravljanje granicama i borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.11.2011. 22:00
Polovina Nemacke govori ruski jezik sto znaci preko 35 miliona joj kad joj dodju pametni obrazovani Rusi ima da naprave Evropu raj na zemlji!!
Petak 18.11.2011. 09:34
Пристаће, пристаће. Зима иде, биће хладно у Еувропи без руског гаса. Значи договор је постигнут.
Petak 18.11.2011. 09:50
"Važno je da postižemo napredak u našim odnosima i jačanju strateškog partnerstva uprkos globalnoj finansijskoj i ekonomskoj nestabilnosti", istakao je Lavrov./A, KO TO IMA PROBLEMA SA FINANSIJAMA I EKONOMIJOM,I KO KOME VIŠE TREBA?!/Vladavina Vladimira Putina i kroz devizne rezerve pokazuje svoju logiku - 2. aprila 1999. Rusija je imala samo 10,7 milijardi deviznih rezervi, što se smatra ruskim “istorijskim minimumom”. Zbog nestabilnosti na svetskom tržištu Rusija svoje rezerve drži 40 odsto u evrima, 40 odsto u dolarima, a 20 odsto u drugim valutama.Danas su ruske devizne rezerve 516 milijardi dolara. Početkom godine Rusija je u rezervama imala 479,4 milijardi./NAMEĆE SE LOGIČAN ODGOVOR!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online