Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 07.11.2011.
16:14 >> 17:17h
Srna, Vestionline A

"Vojna intervencija protiv Irana bi bila velika greška"

Rusija smatra da bi vojna intervencija protiv Irana bila velika greška, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, dan nakon što je izraelski predsednik Šimon Peres najavio ovakvu mogućnost.

Vojna intervencija bi samo povećala broj žrtava i patnje ljudi: Sergej Lavrov
 

"Naš stav o ovom pitanju je dobro poznat. Smatramo da bi to bila velika greška sa nesagledivim posledicama", izjavio je Lavrov nakon sastanka s irskim kolegom Imonom Gilmorom, objavila je televizija Rusija 24. Lavrov je izjavio da rešenje iranskog nuklearnog problema, kao ni bilo kog drugog problema savremenog sveta ne može da bude ostvareno vojnim putem.

"Vojna intervencija bi samo povećala broj žrtava i patnje ljudi. Svaki konflikt mora biti isključivo rešavan u skladu sa poveljom UN i uz odobrenje međunarodne zajednice", dodao je Lavrov .

Da podsetimo, izrealski predsednik Šimon Peres izjavio je da je mogućnost vojnog napada na Iran bliža od diplomatskog rešenja.

"Vojni napadi na postrojenja iranskog nuklearnog programa stvorili bi veoma

Alan Žipe

nestabilnu situaciju u celom regionu", izjavio je francuski ministar inostranih poslova Alan Žipe i dodao da će se njegova zemlja zauzeti za jačanje sankcija protiv Teherana. Žipe je rekao da se mogu pojačati akcije i time povećati pritisak na Iran, jer bi vojna intervencija mogla da destabilizuje celi region.

Izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o iranskom nuklearnom programu trebalo bi da bude objavljen sutra, 8. novembra. Zapadni diplomatski izvori navode da izveštaj sadrži informacije koje podržavaju sumnje zapadnih država da iranski nuklearni program ima vojni karakter, uprkos poricanja Islamske Republike koja tvrdi da ga koristi isključivo u civilne svrhe.

I Nemačka ne podržava napad na Iran

Nemačka vlada saopštila je da se protivi vojnoj akciji protiv Irana, kako bi ta država odustala od razvoja nuklearnog programa. Predstavnik za štampu Ministarstva spoljnih poslova Andreas Peške izjavio je da Nemačka zagovara političke i diplomatske pritiske kao sredstvo odvraćanja, ukoliko Teheran ne pristane da pruži potpuni uvid svoj u nuklearni program. Za medijske napise u kojima se tvrdi da je Izrael spreman da bombarduje iranska nuklearna postrojenja, Peške je rekao da se radi o "spekulacijama" i odbio svaki dalji razgovor na tu temu. On je dodao da iranski nuklearni program daje dosta razloga za zabrinutost i istakao da je stav Nemačke da Teheran mora da ponudi čvrste dokaze da ne pokušava da napravi nuklearno oružje, prenosi DPA.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.11.2011. 17:10
zarad visih interesa cionisti ima da zrtvuju drzavu izrael , jer im ta drzava ne znaci nista, lepo su oni corbu zakuvali zarad stvaranja svetske vlade.
Utorak 08.11.2011. 07:37
rece on tako i za libiju, irak...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online