Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 31.10.2011.
16:39
RTS A

Saif al-Islam: Lažu, ne predajem se

"Pobeda ili smrt", poručio je Gadafijev sin Saif al-Islam odbacujući navode da pregovara o predaji. Posle njegove nove poruke arapski mediji spekulišu da li se Gadafijev sin i dalje nalazi u Libiji.

Saif al-Islam negde u pustinjskoj nedođiji i nema nameru da se preda

Saif el-Islam rekao je da su spekulacije o njegovoj predaji deo propagandne kampanje. "Ne odustajemo, pobedićemo ili ćemo umreti", navodi se u poruci Gadafijevog sina, koju prenose arapski sajtovi.

Posle nekoliko dana intenzivnih nagađanja da bi Saif al-Islam mogao da se preda Međunarodnim krivičnom sudu, predstavici suda u Hagu saopštili su da raspolažu dokazima da je upravo on angažovao plaćenike koji su, na samom početku pobune, pucali na pristalice opozicije.

Glavni tužilac suda u Hagu rekao je pre nekoliko dana da je u indirektnom kontaktu sa Saifom, ali Gadafjev sin to demantuje. 

Istovremeno, nove libijske vlasti su saopštile da će insistirati da se Saifu al-Islamu sudi u Libiji, po libijskim zakonima, pa je s obzirom na to kako su skončali njegov otac i brat teško očekivati da bi se Gadafijev sin mogao predati bilo kome.

El-Islam se trenutno nalazi negde u pustinjskim nedođijama između Alžira i Nigera, ali se, kako stvari stoje, tu neće preterano dugo zadržavati, jer je Niger pod velikim međunarodnim pritiskom da ga uhapsi. 

Međutim, vlasti Nigera će se teško usuditi da hapse Saifa al-Islama jer se pretpostavlja da ga čuvaju Tuarezi, čija je pobuna u Nigeriji jedva zauzdana. Pretpostavlja se da će Saif al-Islam pokušati da se domogne Malija, odakle je i većina plaćenika koji su poslednjih nekoliko meseci ratovali za Gadafija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.10.2011. 16:55
''Pretpostavlja se da će Saif al-Islam pokušati da se domogne Malija, odakle je i većina plaćenika koji su poslednjih nekoliko meseci ratovali za Gadafija.'' A nakon toga, zapadni mediji će objaviti da planira pobjeći s Zemlje i nastaviti svoj bijeg prema Jupiteru ili možda čak i dalje, izvan Sunčeva sistema...
Ponedeljak 31.10.2011. 16:47
Po starome dobrome ovozemaljskom obicaju, laz smenjuje laz.
Ponedeljak 31.10.2011. 20:31
Пропагандна машинерија ''Новог светског поретка'' је планетарно позната по истинољубивости и гадљивости према лажима, обманама и преварама.''Нови светски поредак'' никад не врши атентате на политичаре који му се одупиру (ето, Фидел је жив), ракетама не циља њихове куће, нити убија родбину и пријатеље, а посебно децу и жене. Значи, једино што може да му се деси је да погине у унакрсној ватри, буде обешен, стрељан или да под мистериозним условима умре у затвору. Значи, Саиф нема никаквог разлога да сумња да ће му бити праведно суђено или да се плаши за живот. Баш ме чуди његова сумњичавост и неповерење. А и не би судија лагао да је контактирао с њим, забога!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online