Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 30.10.2011.
02:47 >> 02:13h
Beta A

Krvavi sukobi u Siriji, stradali i vojnici i civili

Sukob vojnika sirijske vojske i dezertera pojačao se i u redovima snaga vlasti je 47 mrtvih, saopštila je sirijska organizacija za ljudska prava OSDH.

Do sada je u sukobima u Siriji stradalo više od 3.000 ljudi
 

"U subotu je poginulo 20 vojnika, a 53 su ranjena u sukobima vojske i naoružanih ljudi, verovatno dezertera, u četvrti Baba Amro u gradu Homsu", javila je OSDH, dodavši da su ranjenici u bolnici.

U sličnim sukobima je u noći između petka i subote u Homsu poginulo najmanje 17 vojnika, kaže OSDH.

Pored toga, deset pripadnika snaga bezbednosti i jedan dezerter poginuli su pri napadu dezertera na autobus snaga bezbednosti u pokrajini Idleb, na severozapadu Sirije, kaže isti izvor.

Uz to, od vatre snaga bezbednosti ili snajperista iz zaseda i gađanja teškim mitraljezima, 12 civila je u subotu poginulo u Homsu, trećem po veličini gradu Sirije, tokom protesta protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada, dodaje OSDH.

Neutvrđen broj građana snage bezbednosti su ubile u kućama, tvrdi ta nevladina organizacija.

Prema OSDH, region Homsa "dao je 40 odsto mučenika tokom sirijske revolucije", a prema podacima UN, broj žrtava represije od 15. marta do sada je premašio 3.000 ljudi.

Zapadne sile rizikuju da izazovu "zemljotres"

 

Sirijski predsednik Bašar al Asad upozorio je da bi bilo kakva akcija Zapada protiv njegove zemlje izazvala "zemljotres" koji bi zapalio Bliski istok.

 

Asad je, u intervjuu "Sandej telegrafu", rekao da će Zapadne zemlje "sigurno da pojačaju pritisak", ali da se Sirija "u svakom pogledu razlikuje od Egipta, Tunisa, Jemena".

 

"Istorija je drugačija, kao i politika. Sirija je sada središte dešavanja u regionu. Ona je linija raseda i ako se igrate sa zemljištem, izazvaćete zemljotres", istakao je Asad, prenele su agencije.

 

Asad je rekao da bi bilo koji problem u Siriji zapalio ceo region.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2011. 02:50
Jadni Srijci , e vise u ovi jenkiji dosadili citavoj planeti
Nedelja 30.10.2011. 06:10
Очигледно је да су њихове власти неспособне да угуше побуну.Њихов вођа ће завршити као и Гадафи јер се тако хоће Америци и ЕУ.Уосталом ко је крив глупим арапима који су одбацили удобан живот и то само зато што је неко на власти дуго година.Ко је нас србе жалио када су се из многих арапских држава сјатили муџахедини-арапи и разни светски олош који су палили и одсецали српске главе.Водимо ми нашу бригу,а они нека воде своју.
Nedelja 30.10.2011. 11:15
tako se radi. eh, gadafi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online