Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 25.10.2011.
01:47
Beta A

Velika Britanija: Referendum o ostanku u EU?

Nacionalni interes Velike Britanije jeste da bude u Evropskoj uniji, naglasio je britanski premijer Dejvid Kameron u Londonu tokom debate u Donjem domu britanskog parlamenta o organizaciji referenduma o tome da li zemlja treba da ostane u EU.

Devid Kameron

Oko 60 poslanika Kameronove konzeravativne stranke potpisali su predlog da se do maja 2013. godine organizuje referendum o Evropi na kome bi se ponudile tri opcije - ostanak u EU, izlazak iz EU ili pregovaranje labavijih veza sa EU zasnovanih trgovini i saradnji.

"Naš nacionalni interes je da budemo u EU, da pomognemo da se odrede pravila koja će uređivati jedinstveno tržište, naše najveće izvozno tržište pošto apsorbuje 50 odsto našeg izvoza", rekao je Kameron poslanicima.

On je dodao da se ne radi o apstraktnom i teorijskom argumentu već se tiče miliona radnih mesta.

Kameron je takođe dodao da sada nije dobar trenutak da u jeku ekonomske krize da se organizuje takav jedan referendum.

"Kad je kuća vašeg suseda u plamenu vaš prvi refleks je da pomognete da se ugasi požar, ako ni zbog čega drugog nego da se ne proširi na vašu kuću"m rekao je Kameron.

Predlog nema nikakve šanse da bude prihvaćen, jer se druge vodeće partije protive takvom predlogu, ali je prvi put da poslanici Kameronove stranke izražavaju nezadovoljstvo njime od kada je došao na vlast u maju 2010. godine.

Pitanje Evrope dugo je delilo Kameronovu Konzervativnu stranku kao i vladajuću koaliciju u Britaniji. Manji koalicioni partner u vladi, liberalne demokrate, odlučno su za za Evropu.

Lider opozicione Laburističke partije Dejvid Miliband je ukazao da se opet ponavlja stari film gde se konzervativna stranka cepa unutar svojih redova, pošto je većina evroskeptika među konzerativcima.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.10.2011. 01:51
hahahahahhah izvredjao ga juce sarkozi..a sad kivan i gnevan..kamerun,uzvraca udarac.show_program sledi od ove nakaradne tvorevine zvane EU
Utorak 25.10.2011. 01:52
Mozete i na mars sto se mene tice
Utorak 25.10.2011. 07:46
Navijam za ovog da izidje iz EU! Juris iz EU! Osim toga, ovo bi trebalo da posluzi kao primer i vladajucoj oligarhiji u Srbiji, da o vaznim pitanjima po drzavu i naciju treba organizovati referendum, kao najvisi oblik demokratskog izjasnjavanja gradjana. REFERENDUM: Da li ste za ulazak Srbije u EU? Moj glas je, NE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online