Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 20.10.2011.
03:42
B. B. - Vesti A

Bogati Grci beže iz zemlje

U strahu od bankrota zemlje ili ponovnog uvođenja drahme, koja bi kapital u evrima preko noći prepolovila, dobrostojeći Grci spas uveliko traže van granica zemlje.

Najnoviji izlaz je kupovina nekretnina u Nemačkoj, uglavnom u Berlinu i Minhenu, pa je tako preko 1.000 kvadrata u nemačkoj prestonici kupljeno za kratko vreme, za više od 100 miliona evra. - Dnevno imamo bar jednog grčkog kupca - kažu u jednoj od berlinskih agencija za nekretnine.


Posebno su omiljeni prestižni kvartovi Prenclauer Berg, Šarlotenburg, Vilmerzdorf i Mite.

Pare odlaze: Grčka narodna banka

Međutim, to što su bogati Heleni uzdrmali tržište nekretnina u nemačkim gradovima nije naišlo na odobravanje kod domaćeg stanovništva.
 

- Ako već negde žele da ulože novac, onda bolje u svoju zemlju kako bi nešto krenulo nabolje - poručuju Berlinci, ogorčeni što se cene nekretnina dižu u nebesa.

Beg u švajcarske banke

 

Preko 200 milijardi evra grčkog bogatstva se od početka krize slilo u Švajcarsku, procenjuju eksperti. Samo poslednjih meseci je izneto više od deset milijardi. Grčki novac se prebacuje preko Kipra u Švajcarsku, pa su čak sveštenici i nezaposleni Grci bili otkrivani na aerodromu sa koferima punim evra.

Grčki građani duguju državi ukupno 37 milijardi evra. Ministar finansija Evangelos Venizelos je najavio da će objaviti imena oko 15.000 onih koji su utajili porez. Bogati Grci su samo u 2009. godini izneli oko 5,5 milijardi evra iz zemlje. Kontrole za 2010. i 2011. godinu tek treba da uslede, a već sada se pretpostavlja da samo grčke firme duguju državi 32 milijarde evra na ime poreza.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2011. 09:21
a ne beze pacovi odmah.evo ga jedan koji uporno daje minuse
Četvrtak 20.10.2011. 09:26
Pa nije EU njih primila u svoje krilo, da bi im potom pomogla u ekonomskom smislu, nego da pomogne sebi!!! Samo Boris Tadic i njemu slicni su jos uvijek uvjereni da je EU tu, da bi mpomogla drzavi da ekonomski prosperira! Ili, da je MMF zaista osnovan da bi samo pomagao siromasnijim drzavama! Mi danas zivimo u vremenu gdje niko nebi prstom mrdnuo da pomogne nekome, ako prvo ne vidi svoju racunicu iz toga!!! Tako i Grci... MMF im je dala brdo para, koji su neke glavonje lijepo podijelile, i sad moraju taj novac da vrate tamo odakle im je stigao!!! Narodu je samo prodavana magla! Ostaje im samo da realizuju sledece: KAKO DOSLO, TAKO I OTISLO!!!
Četvrtak 20.10.2011. 10:41
ja sam pre jednog sata poslao komentar koji niste objavili.ne znam zasto.vi ste medij kome srbi najvise veruju a iz nase istorije znamo kako se ta ljubav zavrsava:izdajom.hocete li i vi tim pravcem?a ovo o prinudnoj registraciji je u sklopu te price
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online