Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.09.2011.
12:28
N. Jokić - Vesti A

Srpska princeza strahuje od osvete

Supruga bliskog saradnika predsednika Francuske Nikole Sarkozija Helena Gober, inače unuka kneza Pavla Karađorđevića i italijanskog kralja Umberta, tvrdi da je bila šokirana kada joj je istražni sudija pokazao dokumenta sa njenim potpisom koja potvrđuju da je njen suprug Tjeri Gober bez njenog znanja otvarao račune u inostranstvu na njeno ime.

U CENTRU SKANDALA: Helena i Tjeri Gober
 




Ona je potvrdila  "Mondu" da je Gober devedesetih godina svaka dva meseca išao u Švajcarsku da bi donosio keš koji je zatim predavao Nikoli Baziru, direktoru predsedničke kampanje Eduara Baladira i venčanom kumu Sarkozija. Sarkozi je tada bio portparol Baladirove kampanje i ministar finansija, a Gober, Sarkozijev intimni prijatelj i pomoćnik šefa njegovog kabineta.
 

Na pitanje zašto o svemu nije govorila ranije, princeza Helena kaže da je progovorila tek 8. septembra kada ju je istražni sudija pozvao da da izjavu nakon pretresa stana njenog muža sa kojim živi odvojeno pet godina.

- Tek sam kod sudije razumela da je novac služio za finansiranje Baladirove kampanje - kaže princeza Helena od Jugoslavije.

Ona tvrdi da ju je njen muž posle iskaza pred istražnim sudijom zvao i pretio joj rekavši da ako ga izda neće više videti decu i "da li je normalna - šta je pričala", što govori da je on imao uvid u zapisnik, što je povreda tajnosti istrage.

- Rekao mi je da ću završiti u azilu i da smo mi još uvek zvanično u braku pa prema tome, ako on potone, potonuću i ja - tvrdi princeza Helena.

Goberov advokat je izjavio da je reč o izjavama u "kontekstu konfliktnog brakorazvodnog procesa" aludirajući da princeza Helena zapravo želi da iznudi od muža visoku sumu za alimentaciju. Poričući ovu tvrdnju ona je rekla da je bila primorana da kaže šta zna jer je kod istražnog sudije videla kompromitujuća dokumenta sa njenim potpisom.
 

Ubistvo u Karačiju


Helena Gober je ponovila da je njen muž ponekad išao po novac u Švajcarsku sa Zijadom Takedinom, libanskim trgovcem oržujem koji je pod istragom zbog sumnje da je od Francuske dobijao provizije od prodaje njenog oružja. Ta praksa je obustavljena kada je Širak 1995. dobio, a Baladir izgubio izbore, pa se sumnja da su Takedinovi ljudi organizovali ubistvo 14 francuskih inženjera u Karačiju iz osvete zbog neisplaćenog mu novca. Odatle i ime "afera Karači" ovom skandalu koji preti da potopi Sarkozijeve ambicije za osvajanjem sledećeg mandata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online