Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 26.09.2011.
01:52
Vestionline A

Ibrahim: Gadafi i porodica su siromasi

Svrgnuti libijski vođa Moamer Gadafi i njegova porodica nisu se poslužili ogromnim naftnim bogatstvom Libije i spadaju "među najsiromašnije građane", izjavio je danas Gadafijev portparol Musa Ibrahim.

U telefonskoj izjavi Rojtersu sa nepoznate lokacije, Ibrahim je rekao da niko nije uspeo da dokaže da Gadafi ili njegova porodica imaju sredstva ili račune.

"To je dodatni dokaz poštenja i transparentnosti ove porodice i toga da su oni jedna obična libijska porodica", kazao je Ibrahim, koji obično ima ulogu Gadafijevog kontakta sa stranim medijima.

Reč je o običnoj libijskoj porodici: Moamer Gadafi

"Vođa revolucije i njegova porodica su među najsiromašnijim građanima", istakao je Ibrahim i dodao da se svo bogatstvo kojim Libija raspolaže ogleda u preduzećima koja rade i institucijama.

Gadafi se nalazi u bekstvu od kako su borci iz redova pobunjenika u avgustu, posle više meseci borbi, zauzeli libijsku prestonicu.

Britanska agencija navodi da je poznato da je Gadafijeva porodica živela raskošno.

Pevačica Neli Furtado je obelodanila da joj je plaćeno milion dolara za 45-minutni koncert za članove Gadafijeve porodice u Italiji.

Švajcarska je saopštila u maju da je otkrila 360 miliona švajcarskih franaka (415,8 miliona) potencijalno nelegalnih sredstava koja se mogu dovesti u vezu sa Gadafijem i njemu bliskim ljudima.

Britanski mediji su izvestili da Gadafijev sin Saif al-Islam ima kuću u Londonu vrednu 19 miliona dolara sa devet spavaćih soba, bazenom i kućnim bioskopom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.09.2011. 02:44
Evo na BBC-u pobunjenička banda po ko zna koji put ulazi u centar Sirta. Pukovniče, izdrži!
Ponedeljak 26.09.2011. 06:37
Bio sam tamo i video da su svi, ama bas svi imali dovoljno za ako ne raskalasan zivot, onda za zivot bez problema da li ce imati da plate struju, vodu, lekara itd. Nikako mi ne ide u glavu zasto su podivljali, veca je steta revolucija, nego Gadafijeva vlasti. Razrusili su toliko da ce narednih 10 godina da grade. Licno mislim da ce sve biti samo prividni mir, a da ce vrlo brzo poceti teroristicki napadi onakvi kakvi se vidjaju u Iraku, i da ce dugo trebati da se smiri situacija(ako se ikada uopste smiri). I onda kako to vec biva jednog dana ce izbiti nova revolucija i tada ce biti pozvan neki Gadavijev unuk u izgnanstvu, da kao deda povede zemlju u prosperitet. Ipak se okrece!
Ponedeljak 26.09.2011. 07:09
A zasto se ne iznese u javnost, odakle u svajcarskim bankama toliki milioni "ilegalnog novca"??? Kada su uzimali novac, Sviceri nisu pitali dali je legalan ili nije, nisu brinuli ni trena o poslovnoj etici, nego su i sami bankari sebi punili dzepove!!! Sad kao: Mozda se i taj novac moze dovesti u vezu sa Gadafijem! Naravno, mogu da mu okace sta god hoce, ali nece ni oni slavno proci zbog toga!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online