Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.09.2011.
09:56
Vestionline A

Amerika ipak nije ubila Hanu Gadafi?!

Moamer Gadafi, svrgnuti libijski vođa, lagao je više od dve decenije da je njegova usvojena ćerka Hana poginula 1986. u američkom bombardovanju njegove palate u Tripoliju! Iako se dugo spekulisalo da je Gadafi lagao, to je potvrdio snimak koji je objavio britanski list "Dejli telegraf". Ako je Hana zaista preživela bombardovanje 1986. sada bi imala 25 godina.

Devojčica za koju se veruje da je Hana iako je u vreme kada je fotografija napravljena trebalo da je bila mrtva 

Na snimku napravljenom krajem 80-ih godina prošlog veka vidi se Gadafi kako se igra s Hanom, a potom on i ostali članovi njegove porodice Hanu zovu po imenu.

"Mala heroina Hana", tepa Gadafi ćerki, koja hrani kamilu, dok on igra fudbal sa sinom Sadijem, koji je tada bio tinejdžer.

Sumnja da Hana nije poginula u bombardovanju Gadafijeve rezidencije postoje oduvek, a s vremena na vreme su je potkrepljivale fotografije Gadafija sa devojkom koja bi bila Haninih godina da je živa. Libijom su kružile glasine da je Hana završila medicinu i radila kao lekar u bolnici u Tripoliju, a kada je počeo sukob sa pobunjenicima selila se iz grada u grad sa medicinskim osobljem.

Video koji je objavio "Dejli telegraf" pobunjenici su pronašli u Gadfijevom kompleksu Bab al Azizia u Tripoliju. Na osnovu dokumenata, fotografija i stvari pronađenih u jednoj od spavaćih soba kompleksa zaključuje se da je u njoj živela devojka koja se bavi medicinom. 

"Dejli telegraf" piše da je najverovatnije Hanina soba bila uređena u zapadnom stilu sa mnoštvom muzičkih CD-ova, posterom američkog benda "Bekstrit bojs", a u sobi su pronađeni i "ženski vitamini". U sobi su pronađeni i pasoš, fotografije i još neka dokumenta na ime Hane Gadafi.


Među dokumentima je i sertifikat engleskog jezika koji je jula 2007. godine izdao "Britiš kaunsil" u Tripoliju. Portparol "Kaunsila" je rekao da se u školi stekao utisak da je devojka čiji je sertifikat bila druga Gadafijeva usvojena ćerka, a koja je ime dobila po nastradaloj Hani. Međutim, on nije mogao sa sigurnošću da tvrdi šta je istina.  

POVEZANE VESTI

Subota 24.09.2011. 10:30
Sacuvaj Boze, koliko su nisko pali od silne mrznje i borbe za prevlast u Libiji, da se i ovakvim stvarima sluze!!! Umjesto da se pohvali covjek koji pored rodjene djece usvaja i tudje, i proza mu iste uslove za zivot kao svojoj djeci, ovi Ameri pljuju po ovom covjeku i dalje! A oni sami nebi usvojili i skolovali ni dijete daljnjeg rodjaka, koliko ljudskosti imaju u sebi!!!
Subota 24.09.2011. 20:23
Sav nameštaj u sobi pokojne Hane je bio obložen staklenim pločama da ne pada prašina, da bi moglo da se vidi kako je soba izgledala kada je zadnji put napustila sobu. Kada su pobunjenici provalili u rezidenciju oni si porazbijali to staklo tražeći zlatan nakit devojčice. Ima snimak o tome na CNN i ljudi su se zgražavali kako razbojnicima nije ništa sveto. Medicinarka je bila sasvim druga osoba. Da je Gadafi sahranio prazan sanduk već bi ga oni iskopali jer grob je jasno obeležen. Idioti pokvareni, kao sa pričom o radioktivnom materijalu u plastičnom džaku ?. Nisu normalni šta rade čoveku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online