Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 10.09.2011.
22:51
Vestionline A

SAD: Svi su sumnjivi, svi su teroristi

Na 10 godina od teroristički napad na Njujork i Vašington, policija okruga Montgomeri u državi Merilend izdala je upozorenje kako bi ukazale na šta bi stanovnici trebalo da obrate pažnju u svakodnevnom životu. Kampanjom pod nazivom ''7 znakova terorizma'', organi vlasti žele da, kako kažu, ''podignu svest građana o bezbednosti i terorizmu''.

Objava sedam tačaka podseća malo na principe Društvene samozaštite i opštenarodne odbrane, ali i komičnih scena iz ''Balkanskog špijuna'', u kojima je svako sumnjiv, kao i da je svaka aktivnost sumnjiva. Evo na šta građani SAD moraju da obrate pažnju.

Dobar dan građani, ja sam šef policije Dž. Tomas Mejndžer i pričaću vam kako su svi sumnjivi

1. Nadgledanje - Nadzor situacije, koje može da uključi pravljenje dijagrama, uzimanje beleški, korišćenje kamera, dvogleda i drugih sredstava za posmatranje, ili posedovanje planova zgrada važnih ustanova.

2. Uzimanje podataka - Pokušaji da se obezbede informacije o važnim ustanovama. To može da bude i putem elektronske pošte, faksa, pošte, telefonom ili u kontaktu sa nekom drugom osobom.

3. Testiranje obezbeđenja - Pokušaji terorista da na taj način utvrde koliko treba obezbeđenju neke ustanove da odreaguje, kao i snage i slabosti bezbednosnih struktura.

4. Nabavka zaliha - Nabavka onih sirovina koje bi mogle da se iskoriste u terorističkom napadu, kao što su: oružje, eksploziv, opasne hemikalije, priručnici za letenje, vojna ili policijska oprema (uniforme, obeležja, značke) i oprema za izradu lažnih dokumenata.

5. Sumnjive individue - Osobe koje kao da ne pripadaju nekom radnom prostoru ili komšiluku, na osnovu njihovog ponašanja, izjava i pitanja koja postavljaju.

6. Test pokušaji - Vežbe i probe terorista koje nisu akt terorizma, već samo priprema. Ova aktivnost može da uključuje pravljenja mapa za bekstvo i analize saobraćaja u tom mestu.

7. Raspoređivanje snaga - Postavljanje ljudi, opreme i zaliha u poziciju kako bi se izvršio terorističi akt. Ovo je poslednja prilika da se obaveste organi reda pre početka napada.

POVEZANE VESTI

Subota 10.09.2011. 23:33
,,Teroristi,,izmissljen termin koji sluzi GLOBALISTMA da pljachkaju po SVETU.
Subota 10.09.2011. 23:56
Plakanje zivo, nisam verovao o ovaj scenario, A sta je sa skautima, moraju i oni igrati neku ozbiljnu ulogu, deke stare poilicajce i oficcire aktiviratti, da se razvije mreza tajnih kodova. Da se prati ko otvara vrata na kolima u koiko sati, ko nosi a ko iznosi, sve se prijavljuje,Orao pao, orao pao...Zatim ide testiranje obezbedjnja e, tu nema igre....Nasta je spala americka obavestajna sila, na Alana Forda i ekipu
Nedelja 11.09.2011. 00:01
vrhunski terorista ce uvuci dobro uradjenu omanju nuk bombu u svake deo Amerike u delovima i sklopiti je za par dana i otici, tu pomazu samo detektori radijacije, Moze uzgojiti bioloski rat, moze mnogo toga, Ameri, vi se na Milosti Bozijoj po meri svoje koju ste drugima merili
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online