Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 30.08.2011.
10:08
Beta A

Pobunjenici opet tvrde da su ubili Gadafijevog sina Hamisa

Hamis Gadafi, jedan od sinova Moamera Gadafija ubijen je u mestu udaljenom oko 80 kilometara od Tripolija gde je i sahranjen, rekli su Frans-presu predstavnici pobunjeničke vlade. Inače, pobunjenici su više puta saopštavali da je Hamis ubijen, ali ta vest nikada nije zvanično potvrđena.

Hamis Gadafi
 

"Jedan od vođa pobunjenika mi je potvrdio da je Hamis ubijen nedaleko od mesta Tarhuna, oko 80 kilometara od Tripolija. Moguće je da je ubijen tokom borbe", izjavio je ministar pravde u Prelaznom nacionalnom savetu Mohamed Aledži, dodajući da su mu pobunjenici rekli i da je Gadafijev sin sahranjen.


Tu informaciju je potvrdio i portparol prelazne vlade Mahmud Šamam.


"Hamis je ubijen, a to mi je potvrdio jedan od vođa pobunjenika u toj oblasti. Nisam video fotografije na kojima je (Hamisovo) telo, ali taj vođa pobunjenika mi je to rekao i ja mu verujem", izjavio je Šamam novinarima.
 

Pročitajte još:

1. NATO (ni)je ubio Gadafijevog sina

2. Gadafija čuvaju odani sinovi

3. Gadafijev sin pobegao iz zatvora, drugi ubijen

Pobunjenici su u nedelju nagovestili da je Hamis Gadafi verovatno ubijen u subotu u sukobu pobunjenika i pro-Gadafijevih snaga. Najmlađi Gadafijev sin Hamis bio je komandant jedne od najjačih i najefikasnijih brigada u sastavu libijske vojske Moamera Gdafija.


Pobunjenici su u avgustu već jednom saopštili da je Hamis ubijen u vazdušnom napadu NATO-a na Zliten, udaljen oko 150 kilometara od Tripolija. Tu informaciju Gadafijev režim je odmah demantovao, a na televiziji su se pojavili snimci Hamisa u trenutku kada obilazi ranjenike u bolnici i njegov susret sa štranim novinarima u jednom hotelu u Tripoliju.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.08.2011. 10:30
Blago njemu kad ima više života i od mačke..9+
Utorak 30.08.2011. 11:33
Prvi put je umro u bolnici u Tripoliju od zadobijenih rana u Misrati, onda ga je spržio pilot samoubica koji mu je sa avionom MIG uleteo kroz prozor u spavaću sobu, onda je 100% ubijen u borbama elitne "Kamiš brigade" sa bašibozukom kod mesta Zilten, a brigada se predala. Onda je posle pojavljivanja brata Saifa u hotelu među stranim novinarima vodio tenkove " Kamiš brigade " kroz ulice Tripolija.Još malo pa će ga britanska štampa zvati "Valter" kao ono - svi smo mi Valter. To je bre sramota za CIA i MI6 koji ulivaju nadu bašibozuku da izdrži još malo. Aman kada nestane struje i vode u Tripoliju počeće stoka da riče i da se otima pa da jebe majku onoj šaćići pobunjenika - terorista.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online