Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.08.2011.
00:12
Vestionline A

Gadafi skriven u Libiji, porodica u Alžiru?

Libijski vođa Moamer el Gadafi i dvojica njegovih sinova Sadi i Saif al-Islam nalaze se u mestu Bani Valid, južno od Tripolija, javila je italijanska novinska agencija Ansa, pozivajući se na pouzdane libijske diplomatske izvore. Ansa je prenela da su Gadafijeva žena Safija, njegova dva sina Hanibal i Mohamed i ćerka Ajša u Alžiru, što je kasnije potvrdilo alžirsko ministarstvo spoljnih poslova.

Niko ne zna gde se nalazi Gadafi
 

"Gadafijeva supruga Sofija, njegova ćerka Ajša, i sinovi Hanibal i Mohamed, u pratnji dece, ušli su u Alžir u 8.45 sati po lokalnom vremenu preko alžirsko-libijske granice", navodi se u saopštenju alžirskog ministarstva.

U saopštenju se, međutim, ne pominje sam Moamer Gadafi, niti gde bi mogao da bude, prenele su agencije.

Gadafijev sin Hamis ubijen?

 

Ansa navodi da je drugi Gadafijev sin Hamis "skoro zasigurno" ubijen na putu iz Tripolija za Bani Valid, koji se nalazi na oko 100 kilometara od libijske prestonice.

 

Ovu informaciju je saopštio i pukovnik Al-Mahdi al-Haragi, koji komanduje Brigadom pobunjeničke vojske u Tripoliju, koji je rekao da mu je potvrđeno da je Hamis Gadafi teško ranjen u sukobu u blizini Ben Valida i Tarhonija i da je kasnije preminuo u bolnici.

 

Prema ovim informacijama, Hamis Gadafi je sahranjen u oblasti u kojoj se sukob dogodio, preneo je Rojters.

Alžir je pre dva dana demantovao da je konvoj blindiranih automobila, u kojima su možda bili najviši libijski vladini zvaničnici, prešao libijsko-alžirsku granicu.

"Ta informacija je neosnovana i kategorično je odbacujemo", saopštilo je ministarstvo spoljih poslova.

Libijske pobunjeničke vlasti saopštile su večeras da pružanje utočišta članovima porodice Gadafija u Alžiru predstavlja "akt agresije" i da će zatražiti njihovo izručenje.

"Obećali smo poštena suđenja svim tim kriminalcima i zato smatramo da je ovo akt agresije", izjavio je Rojtersu portparol pobunjenika Mahmud Šaman.

SAD nemaju saznanja gde se nalazi Gadafi

 

Sjedinjene Američke Države saopštile su danas da nemaju informacije da je svrgnuti libijski lider Moamer el Gadafi napustio Libiju. Portparol Bele kuće Džej Karni kazao je da bi SAD u slučaju da znaju gde se Gadafi nalazi ta saznanja obelodanile, preneo je AP.

 

Evropska unija je u međuvremenu saopštila da je otvorila kancelariju za humanitarnu pomoć u Tripoliju, kako bi ubrzala isporuka osnovnih životnih namirnica, lekova i vode u libijsku prestonicu.

 

"Očuvanje bezbednosti civila je od najveće važnosti i pitanje od najvećeg interesa u ovom nestalnom trenutku", navedeno je u saopštenju evropskog komesara za krizne situacije Kristaline Georgijeve.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online