Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.08.2011.
00:46
Beta, Srna A

Gadafi nije prebegao u Alžir

Alžirsko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je medijske izveštaje da je konvoj od šest "mercedesa" sa libijskim funkcionerima prešao granicu iz Libije.

Nije u Alžiru: Moamer Gadafi

"Ova informacija apsolutno je neosnovana i mi je kategorično odbacujemo", rekao je portparol Ministarstva, prenosi alžirska agencija APS.

Pozivajući se na izvor u pobunjeničkom Vojnom savetu u pograničom gradu Gadames egipatska novinska agencija MENA javila je da je konvoj blindiranih vozila prešao granicu uz zaštitu komandanta pustinjske nomadske vojne jedinice.

Isti izvor rekao je da su u konvoju verovatno bili Moamer Gadafi i njegovi sinovi.

Pobunjenici su ponudili nagradu od 1,7 miliona dolara za hvatanje Gadafija, živog ili mrtvog.

Pobunjenici traže humanitarnu pomoć

Lider libijskih pobunjenika Mustafa Abdel Džalil ukazao je na problem nedostatka medicinskih sredstava u prestonici Tripoliju i zatražio hitnu humanitarnu pomoć.

"Pozivamo sve humanitarne organizacije i poručujemo im da su Tripoliju potrebni lekovi, sredstva za prvu pomoć i hirurški materijal", izjavio je Džalil na konferenciji za novinare u Bengaziju.

U libijskoj prestonici nedostaju i osnovne namirnice, preneo je AFP.

Džalil je okrivio snage libijskog lidera Moamera Gadafija za nedostatak vode i struje u Tripoliju i rekao da se radi na rešavanju tih problema.

On je obećao da će Gadafiju i njegovim saveznicima biti omogućeno pravedno suđenje.

"Pozivamo Gadafija i njegove saradnike da se predaju kako bismo mogli da ih zaštitimo i poštedimo ilegalnog pogubljenja", rekao je Džalil.

U vojnom zatvoru pronađeno 50 leševa

Pedesetak ugljenisanih leševa pronađeno je u jednom zatvoru pored vojne baze u južnom delu Tripolija, posle povlačenja trupa lojalnih režimu pukovnika Moamera Gadafija, javio je reporter agencije Frans pres sa lica mesta.

Lokalno stanovništvo otkrilo je tela pošto su pobunjenici u oblasti Salahedin, u južnom delu prestonice, zauzeli vojnu bazu elitnih jedinica na čijem čelu je bio Hamis, jedan od Gadafijevih sinova.

"Šokiran sam, nikada ne bih pomislio da ću videti ovako nešto u Libiji", rekao je lekar Salim Radžub, navodeći da se verovatno radi o žrtvama masakra počinjenog u utorak.

On je objasnio da su se 23. avgusta iz tog zatvora čuli pucnji i zapomaganja, ali da niko nije smeo da se približi zbog snajperista.

"Ti ljudi ubijeni su pucnjima iz kalašnjikova i granatama, a zatim su spaljeni", dodao je.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online