Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 25.08.2011.
00:14
Blic A

Libijski pobunjenici zarobili petoricu Srba?!

Libijski pobunjenik Ahmed Mehdi rekao je da su pobunjeničke snage u blizini Tripolija zarobile petoricu Srba, preneo je AFP. Ambasada Srbije, međutim, saopštila je da nema potvrdu da su uhapšeni državljani Srbije, pod sumnjom da su snajperisti Moamera Gadafija.

Libijski pobunjenici pohapsili i Srbe i brojne afričke borce u Tripoliju
 


"Uhapsili smo petoricu Srba koji su nam rekli da su građevinski radnici, ali mi smatramo da bi oni mogli da budu progadafijevi snajperisti. Oni su na bezbednom, unutar međunarodnog aerodroma", rekao je Mehdi, javio je AFP.


Mehdi je izjavu dao u trenucima kada pobunjenici pokušavaju da obezbede put koji vodi od prestonice do međunarodnog aerodroma, koji je pod njihovom kontrolom, ali se nalazi pod žestokom vatrom Gadafijevih snaga.


On je rekao i da novinari ne mogu videti zarobljenike dok "istraga ne bude završena" i dodao da pobunjenici proveravaju sa kompanijom za koju su muškarci rekli da rade da li su oni njeni radnici.

Uhapšeni i Afrikanci

"Uhapsili smo brojne afričke borce kada smo došli ovde, trebalo nam je tri sata da dođemo", rekao je on i dodao da aerodrom nije oštećen, ali da postoje problemi na putu koji vodi do njega.


"Na aerodromu smo četiri dana", rekao je Mehdi, a u blizini tog mesta padaju rakete tipa "Grad" i uzdiže se dim iz pogođenih vozila, javila je francuska agencija.


Izlazak iz Tripolija je nesiguran i nepredvidiv, pobunjenici na kontrolnim punktovima upućuju kuda treba da se ide ili upozoravaju na snajpere i rakete, preneo je Frans pres. Međunarodni aerodrom u Tripoliju nalazi se tridesedtak kilometara južno od centra prestonice.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2011. 09:53
Koliko je Gadafi pobeđen govori da britanski mediji navode da je MI6 dobio zadatak da učestvuje u poteri "živ ili mrtav" uz nagradu od 1 milion funti. Strah se uvukao da pukovnik ne izroni negde iz podzemnih tunela kojih prema britanskim građevinarima ima oko 2000 milja ispod Tripolija. Kralj Idris je imao prestonicu u Bengaziju, a pukovnik je izgrađivao Tripoli 40 godina i zna svaki lagum ispod njega. Do danas nije otkriven ni jedan ulaz u lagume. Šta je u njima i koliko garde to će doznati kada se slegne prašina i dreka pljačkaša. Onda će pukovnik da izroni sa ekipom za klanje, rano pred zoru kada se najčvršće spava.
Četvrtak 25.08.2011. 02:47
u'apsishe crnotravce "borci za slobodu".....malter-cigla....malter-cigla.....ako ih ne koknu poslace ih u haag preko rasima ljajica....ovi "nashi" vec trljaju ruke......
Četvrtak 25.08.2011. 09:24
Ja verujem da su bili gradevinarci,jer Srbina kad ratuje i krade je tesko uhvatiti.Treba poslati jednu antidiverzantsku jedinicu da pohapsi te ludake u gacama.Izgledaju vise ko preplasene hijene nego ratnici.Nadam se da ce pukovnik na kraju srediti stvar.Srbe odmah da puste da "rade svoj posao za koji su placeni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online