Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 24.08.2011.
04:39
Vestionline A

Gadafi: Šetam se Tripolijem

Libijski lider Moamer el Gadafi izjavio je da se prerušen kretao po Tripoliju, koji su zauzeli pobunjenici, javila je danas televizija Al Arabija. "Hodao sam po Tripoliju, a da me niko nije video. Nisam osetio da sam u opasnosti", navodi se u Gadafijevoj tonskoj poruci.

Taktičar: Moamer el Gadafi

Prethodno je Gadafi u izjavi emitovanoj na TV stanici Al Raji poručio: "Svi Libijci - muškarci i žene, trebalo bi da su sada u Tripoliju, da bi eliminisali izdajnike".

Gadafi je ranije izjavio je da je njegovo povlačenje iz rezidencijalnog kompleksa Bab al-Azizija u Tripoliju bio "taktički potez", pošto je taj kompleks bio meta 64 vazdušna udara NATO-a.

U govoru na lokalnoj radio stanici, koju je kasnije prenela i televizija Al-Oruba, Gadafi je obećao "mučeništvo" ili pobedu u svojoj borbi protiv NATO-a, preneo je Rojters.

Libijski pobunjenici su u utorak ušli u Gadafijev rezidencijalni kompleks Bab al-Azizija u Tripoliju i na njegovom krovu istakli svoju zastavu.

Pobunjenici su, takođe, odlomili i odneli glavu sa statue Gadafija iz kompleksa, slaveći simboličan, ali još ne i konačan, kraj Gadafijeve 42-godišnje vladavine.

Nije poznato gde se Moamer Gadafi trenutno nalazi, a pukovnik Ahmed Omar Bani iz redova pobunjenika, saopštio je iz rezidencijalnog kompleksa Bab al-Azizija, da ni Gadafi ni njegovi sinovi nisu tamo.

U međuvremenu, jedan od portparola Gadafijeve vlade rekao je za TV kanal Al-Oruba da ta vlada može da opstane "mesecima i godinama".

On je rekao i da su Gadafijeve snage zarobile četvoricu državljana Katara i jednog Ujedinjenih Arapskih Emirata "visokog ranga".

Istovremeno, svetske agencije su javile da su snage lojalne Gadafiju ispalile rakete "skad" na grad Misratu.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.08.2011. 05:25
Taj se ne predaje ,nego smišlja kako da ih rasturi,on drugog izlaza nema.Ubili mu sina i unuka dva ,stoka sektaška.Ko god radi s njima seme mu se zatrlo.
Sreda 24.08.2011. 07:14
Gadafi je u svom obraćanju preko TV Oabada sinoć obećao "vulkan, vatru i lavu " i pozdravio narod rečima "pobeda ili smrt". Biće emitovana izjava one četvorice zarobljenih iz Katara i Emirata da objasne kako su u Kataru NATOvci napravili maketu glavnih ulica u Tripoliju da ih pripreme kuda i kako će da prolaze kada uđu. U samom Tripoliju su navođeni preko bespilotnih letelica i NATO izviđačkih aviona uz silne vazdušne udare. U Bengaziju se javljaju prve pukotine i borba za prevlast Al Kaide i fundamentalista nad Libijcima. Nije još ništa gotovo jer Libijci nisu baš srećni sa ovima iz Katara i Emirata.
Sreda 24.08.2011. 08:33
Нема дилеме да је ова мафија успела да га свргне са власти. Формално, Гадафи више није власт. Али, нема дилеме и да је Либија увучена у крвави грађански рат који ће беснети годинама. Ако и ухвате Гадафија, сигурно је да је он припремио неке друге људе који ће организовати отпор. Уосталом, тамошња племена су масовно на његовој страни и велики су противници ових брадоња који су упали са НАТО пактом у Триполи. Међу овим "побуњеницима" гарантујем да нема ни 5 одсто људи из саме Либије. То су све неки лудаци из Алжира, Судана, Емирата, Египта... Чиста Ал Каида и народ у Либији не може очима да их види.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online