Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 21.08.2011.
21:13
Beta, Srna A

Gadafi: Ja ne bežim, a Tripoli će goreti

Libijski vođa Moamer Gadafi izjavio je danas, u novoj televizijskoj poruci, da se neće predati i da će izaći kao "pobednik" iz bitke za Tripoli, koji je pod napadom pobunjenika.

Još me niste pobedili: Moamer Gadafi

Ovo je druga Gadafijeva poruka danas, a prva je objavljena jutros i u njoj je libijski vođa pozvao svoje pristalice da nastave da se bore protiv pobunjenika.

Kako navodi agencija Frans pres, on i dalje daje nepomirljive izjave iako su njegove trupe poslednjih nekoliko dana izgubile više gradova na istoku i zapadu zemlje, a pobunjenici su sinoć krenuli u napad na prestonicu, uporište režima. U Tripoliju je danas u toku operacija izolacije Gadafija, javilo je političko telo pobunjenika, Prelazni nacionalni savet, a pobunjenički komandanti procenjuju da bi noćas mogli da zauzmu Tripoli.

"Nećemo se predati. Nećemo napustiti Tripoli i ostaviti ga okupatorima i njihovim agentima. Ja sam sa vama u ovoj bici", rekao je Gadafi u novoj audio poruci.

Libijski lider je pozvao svoje pristalice da krenu u desetinama hiljada na kvart Tažuru u glavnom gradu, koji je pao u ruke pobunjenika, i da ga očiste od "agenata kolonizatora".

"Danas treba dobiti prevlast u Tažuri. Bojim se ako im ga prepustite oni će razoriti Tripoli", rekao je Gadafi.

Agencija Frans pres javlja da se konvoj od oko sto vozila sa pobunjenicima iz zapadnog dela Libije nalaze na 12 kilometara od Tripolija i da ih narod dočekuje s pucnjima radosti. Rojters prenosi izjave pobunjenika da je jedan konvoj krenuo morem iz Misurate ka glavnom gradu.


Pobunjenici su tokom popodneva zauzeli kasarnu koja se nalazi na 27. kilometru od Tripolija na istom putu, gde su došli do oružja i municije, naveo je isti izvor.


On je dodao da pobunjenici vode žestoke borbe sa snagama lojalnim Moameru Gadafiju unutar avio baze Mitiga u naselju Tadžura u Tripoliju. Žestoka paljba čuje se u blizini hotela u Tripoliju u kojem su odseli strani novinari, rekao je dopisnik Rojtersa.

Sarkozi prvi čestitao pobunjenicima 

 

Sarkozi: V kao "viktoar" (pobeda)
Francuski predsednik Nikolas Sarkozi čestitao je libijskim pobunjenicima ulazak u Tripoli i naglasio podršku Francuske. "U trenutku kada se u regionu Tripolija, ali i u celoj Libiji, dešavaju odlučujuće stvari, predsednik čestita pobunjenicima i libijskom narodu na njihovoj hrabrosti", saopšteno je iz Sarkozijevog kabineta.
Francuska je predvodila vojnu intervenciju Zapada u Libiji i bila prva strana sila koja je odbacila Gadafija i formalno priznala pobunjenike.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 21:21
Jeaaaaaaaaa mader faker po srpski,najebi im se keve sve ih popali Kralju Gadafi,jebi im kevu milosnu.
Nedelja 21.08.2011. 21:46
Ako narod Libije i stanovnici Tripolija ne stanu uz Gadafija i Libijsku armiju i ne brane svoje domove i svoj suverentitet, onda su zaslužili da dobiju demokraciju kakvu smo mi dobili raspadom Jugoslavije. Pa nek' vide kako je nama.
Nedelja 21.08.2011. 22:58
neka gori. neka svetli planeta. do kraja, nema se kud. Ako vec libija mora da padne zarad americkog sna, napravite im nocnu moru da se nikada ne oporave. sve neka leti do svemira...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online