Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 21.08.2011.
19:20
S media A

Papa pozvao mlade da budu misionari vere

Rimokatolički poglavar papa Benedikt XVI danas je na misi, povodom crkvenog festivala mladih, pozvao više od milion okupljenih da postanu misionari vere.

Papa je okupljenima u vazdušnoj bazi kod Madrida, u kojoj je obeležen Svetski dan mladih, rekao da ne treba njihova vera da bude privatna već da u potpunosti učestvuju u saživotu sa ostalim vernicima i crkvenom zajednicom.

"Nemojte čuvati Hrista samo za sebe. Podelite s drugima radost vere", poručio je papa.

Papa je u subotu 20. avgusta morao da prekine govor zbog snažne oluje koja je posle izuzetno vrelog dana zahvatila Madrid, a u nevremenu je lakše povređeno šest osoba i oštećeno nekoliko montažnih kapela i šatora. Više od milion mladih ljudi provelo je noć pod vedrim nebom u vazdušnoj bazi kod Madrida u očekivanju najavljene mise.

Papa je stigao jutros i u procesiji prošao kroz masu u svom specijalnom vozilu, praćen klicanjem i mahanjem zastava, a među prisutnima su bili i španski kralj Huan Karlos (Juan Carlos) i kraljica Sofija.

Ovo je treće višednevno okupljanje mladih katolika iz celog sveta kojem prisustvuje Benedikt XVI. Svetski dan mladih održava se svake treće godine, a ustanovljen je pre 25 godina na inicijativu pape Jovana Pavla Drugog kako bi se
ojačala i širila katolička vera među mladima.

Na kraju današnje mise papa je objavio da će sledeći Svetski dan mladih biti održan 2013. godine u Rio de Žanejru, godinu dana ranije nego što bi trebalo, kako bi se izbeglo preklapanje sa Svetskim prvenstvom u fudbalu koje će u tom gradu biti održano 2014. godine.

Dolazak Benedikta XVI u Madrid bio je praćen uličnim protestima zbog visokih troškova posete, do koje je došlo u periodu u kojem Španija prolazi kroz veliku ekonomsku i finansijsku krizu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 19:21
Satanista u ovčijoj koži!
Nedelja 21.08.2011. 19:24
A ovi brazilci jadni veruju papi.
Nedelja 21.08.2011. 19:44
У тим тобожњим дружењима има младих и из Србије.Једном у разговору са једном групом рекли су ми да се та дружења своде углавном са младима из православних држава(Русија,Украјина;Румунија...) док је са католичком младежи то тек спорадично.Нису могли да објасне зашто је то тако,али прерачунали су се ватикански сатанисти.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online