Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 16.08.2011.
21:52
Beta A

Da svrgnemo Gadafija, pa ćemo brzo sa vlasti

Predsednik libijskog Prelaznog nacionalnog saveta (vlade pobunjenika) Mustafa Abdel Džalil izjavio je danas u Bengaziju da će Savet predati vlast najkasnije osam meseci posle svrgavanja šefa države Moamera el Gadafija. "Na zahtev međunarodne zajednice", Prelazni nacionalni savet je utvrdio rokove prelaznog perioda posle pada Gadafija, rekao je Abdel Džalil novinarima.

"Posle mnogih sastanaka i razgovora odlučili smo da taj prelazni period ne traje duže od 20 meseci tokom kojih će Savet ostati osam meseci, a možda i manje", naveo je Abdel Džalil.

"Nemoguće je predlagati da Savet ostane na vlasti i nastavi da vodi zemlju dve godine, zato što nije izabran", istakao je predsednik libijskog Prelaznog nacionalnog saveta.

Mustafa Abdel Džalil

"Libijci će tada biti pozvani da izaberu Nacionalni kongres koji će imenovati odbor zadužen za pisanje novog Ustava", dodao je Abdel Džalil.

"Nacrt Ustava će biti ponuđen libijskom narodu na referendumu... a ceo proces će biti pod nadzorom UN", rekao je Abdel Džalil.

Prelazni nacionalni savet osnovan je u Bengaziju 27. februara, manje do dve nedelje po izbijanju pobune protiv Gadafija (15. februara).

Savet ima četrdesetak članova, imenovanih zbog svog iskustva i na osnovu geografske raspodele, ali su zbog bezbednosti objavljena imena svega 13 - uglavnom pravnika i univerzitetskih profesora.

Međunarodna vojna intervencija u Libiji počela je 19. marta, a komandu nad operacijom je 31. marta preuzeo NATO.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.08.2011. 22:24
Ovo je iz škole "Otpor" lekcija - žvaka za seljaka. Tako je žuta bagra 5 oktobra drekala da će izbora biti u roku do godinu dana. Čak šta više vikao im je pokojni šef, biće izbora ako treba svake godine dok se ne formira vlada od sposobnih i odgovornih ljudi. Nema razlaza dok se "transparentno" ne proda sve državno, onda može ko hoće da dođe.
Utorak 16.08.2011. 22:46
Ako mi ovo ne zvuči tako prokleto poznato...Ali, daleko ste vi od svrgavanja Gadafija i uništavanja Libijskog naroda. Jer, nije ovo borba protiv Gadafija i par desetaka tisuća vojnika, već protiv milijunskog naroda kojemu je bilo dobro sve ove godine. Ne ide to samo tako.
Utorak 16.08.2011. 23:05
Kava njuska je ovaj lider terorista i izdajnika,podesca me na jednog gancija dzeparosa sto je ordinirao kod Cvetkove pijace u BG-u dok ga nisu navatali i koske mu izlomili,kao sto ce i ovom magarcu Gadafi kada ga se bude docepao,koja budaletima vojimja Oca i Sina.... :):):)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online